Monday, 19 March 2018

Chapter 123-Angkara membaca buku di Pizza Hut

0 reaction
Aku nak cerita pengalaman aku pergi pizza hut. Well, semua orang pernah pergi pizza hut. Tapi ni aku bukan nak promo pizza apa-apa or nak tunjuk cara-cara order pizza ke apa. 

Sebelum tu, aku nak bagitau, lepas ambik resit pizza hut, jangan terus buang. Check dulu mana tahu ada offer free. Macam gambar kat bawah ni. Kau jawab simple survey online, terus boleh claim free 1 garlic bread + 1 mushroom soup dengan any pembelian, no minimum purchase. 


So aku pergi pizza hut basically sebab nak claim garlic bread and mushroom soup tu lah. Since sekarang tengah offer pizza regular RM10 je, maka jimat berganda-ganda kat situ. ☺

JJang! Besar garlic bread dia.

Ok, sekarang kita masuk ke cerita utama.

Aku claim pizza hut ni kat area Bandar Sri Alam. Jauh sikit actually dari tempat lain tapi jalan dia lagi senang. Lagipun sebelum ni, aku dah pernah pergi sekali. Kiranya kali ni, second visit lah. 

Then, masa aku sampai tu ada ramai orang. Jadi lepas order, aku terus pergi Guardian yang selang sebuah kedai je. To kill the time. Then, bila aku masuk pizza hut, dah takde orang tapi order aku belum siap lagi. Maka aku terus duduk dan keluarkan buku "Cakar Ayam Seorang Doktor." Buku ni disasarkan lebih kepada budak medic aku rasa tapi bahasa dia bahasa standard. So, anyone boleh baca and boleh gain knowledge lebih sikit perihal hospital, penyakit dan khususnya, kerja-kerja doktor.

Tengah syok membaca, tetiba pekerja pizza hantar pizza kat aku sambil cakap "Anis?" Then aku angguk dan ucap terima kasih. Aku expect dorang nak aku amik kat kaunter macam masa first time aku datang. Tapi dorang hantar, so, terima kasih sesangat. 

Then, minggu depannya which is semalam, aku pergi lagi pizza hut yang sama sebab nak claim lagi garlic bread dengan mushroom soup. Huhu. Kali ni, tak ramai orang. Ada satu couple je duduk kat atas meja main henset. So, aku duduk kat meja sebelah dorang. Kali ni, aku bukak buku "Good Grief." Buku ni baru je nak baca actually. Kisah perjalanan seorang journalist. So tak boleh nak komen pape lagi. 

Then, nama order couple sebelah aku ni tadi dipanggil. Orang tu pun bangun dan datang ke kaunter amik pizza. Then, lepas tu, aku expect nama aku dipanggil tau. Tapi, tetiba, akak kaunter datang ke meja aku dan bagi aku order aku dengan senyuman manis. "Cik Anis."

Aku terkedu kejap. Lepas tu aku ucap terima kasih. 

Sambil aku berjalan keluar menuju kereta, sambil aku berfikir, kenapa couple tadi kena amik kat kaunter tapi aku punya dihantar. Maybe, orang yang baca buku ni agaknya more respected kot. Sebab dah dua kali macam tu. Yang first time aku datang, aku amik sendiri kat kaunter. Second and third time, bila aku baca buku, dorang hantar ke meja. 

Maybe conclusion aku ni tak relevan dan maybe aku yang over thinking. Maybe, tym giliran nama aku tetiba mood dorang jadi baik ke. Haha. But, it was kind of nice to be treated nicely by strangers. 

Domo~



Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template