Friday, 3 September 2010

peRemPuaN bAik iTu

aku ade bace blog seseorang nih
aku ngat tuan punye blog tuh perempuan
sebab entry yang aku bace tuh pasal perempuan bertudung labuh
rupenye tuan punye blog tuh lelaki

0.o

aku kagum la
sebab yang post entry tuh llk

entry dy
dy amik kat sebuah artikel
pasal kelebihan2 bertudung labuh dalam kehidupan seharian
contohnye,
perempuan yang bertudung labuh susah org nk ragut
lagi,elak orang llk drp datang mengganggu

ade satu part tuh,kawan si perempuan tudung labuh nih cakap
dy takot nk pakai tudung sebab takot ta dipinang orang atau lambat sampai jodoh
takot takde llk yg nk dekat lagi2 tudung labuh macam tuh kan
perempuan tuh senyum jep

ketakutan kawan perempuan bertudung labuh tuh
sangat ta relevan
buktinye,kalo betullah org yg bertudung labuh nih lambat sampai jodoh
kenape artis2 yg freehair,yg cun melecun tuh ta kawen2 lagi?
ramai jep kot yang perempuan yang freehair tapi ta kawen2 lagi

bukankah jodoh itu terletak di tangan ALLAH?
bukan bergantung kepade selabuh mane tudung seseorang perempuan tuh kan?

dan satu part kat artikel tuh yg paling menyentuh hati aku

"orang llk yang biase, akan dekatkan diri kepade perempuan yg biase
orang llk yang biase ta berani nk dekatkan diri dgn perempuan yg bertuduh labuh
sebab llk yang biase nih tahu, dy ta same level dgn perempuan bertudung labuh nih
dan orang llk yang hebat imannye jep yang akan melamar perempuan yang bertudung labuh
sebab dia tahu,islam pentingkan agama
bukan rupa,harta dan keturunan"

perempuan yang baik nih samela macam buah epal kat dahan pokok
tinggi dan susah nak amik
perempuan yang kurang baik
macam buah epal jugak
dan risau dirinye ta dipetik org
lalu ia sengaja gugurkan diri dy
supaya orang senang nak amik
make orang yang biase jepla yang amik buah kat bawah
orang yg betul2 hebat jep yang mampu amik buah kat atas
kan?

kite selalu nak llk yang baik
yang boleh bimbing kite ke jalan ALLAH
make, kite kene jadik baik dulu
utk dapatkan llk yg baik

aku ta kate kite kene bertudung labuh baru dapat llk baik
tudung aku pon ta labuh
biase jep
iman di hati,penghayatan dan amal perbuatan yang ihklas tuh yang pentingkan?

perempuan yang baik utk llk yang baik
llk yang baik utk perempuan yang baik
bukankah ALLAH itu maha adil?

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template