Wednesday, 1 September 2010

maCaM tuH

aku nk tunjuk somthing..
yang aku dapat dr facebook senior aku kat KISAS dulu
al akh ahmad baihaqi name dy
dan penulisan tuh adela drp dy sendiri
dr dy la,aku tahu ape yang llk rase sebenarnye

"Salam.
KISAH TUDUNG PEREMPUAN
I think i don't like that kind of tudung. Bile perempuan pakai tudung tu, rasa x suka nak tengok. Tudung yg melilit-lilit kat kepala & nampak bentuk kepala. Kalau  kepala bujur, bujurlah tudung, kalo kepala bulat , bulatlah tudung.

Sebab apa? Entahlah, hati x tenang, nak buat macam mane. Jangan marah ye sape yg suka pakai tudung mcm ni. This is just my personal opinion. ;D

Satu lagi jenis tudung ialah tudung yg biasa orang indon pakai, just sarung je. Macam x cukup kain je. Tapi, kalau kids pakai, x pe lah, nak melatih kan...

I think I like tudung biasa je. The typical one. Oh, forgot to say, I'm a man, jgn tersalah anggap pulak ye.. :D

I have one experience. Malam itu, ada grand dinner kat hotel. Macam bese, kenelah pakai smart. Bila masuk ballroom, ada seorang urusetia program tunjukkan tempat duduk. Tiba2 jantung berhenti berdegup. Nasib baik x kene heart attack je. Sebab sebelah tempat duduk tu, ada seorang perempuan duduk. Dia x pakai dua jenis tudung yg disebutkan di atas, tp dia pakai tudung labuh. Tergamam sebentar. Ada aura. Kalau duduk sebelah perempuan pakai tudung biasa x kisah lah sangat. Tp, entahlah, hati pun x tenang. Terasa macam memasuki kawasan larangan, aura dia sungguh kuat. Rasa takut nak ganggu.

Berbeza dgn yg pakai tudung yg dililit atau yg satu lagi, bila diorang dekat dgn kita,  rasa macam 'menyampah sikit' (sorry, x terfikir perkataan yg sesuai). Tapi, kalau yg pakai tudung sempurna, terasa kita mengganggu empunya diri.

This was what I felt that night. And not just that night,  whoever wear the appropriate tudung, i think they should feel secure. ;D

I don't know what a girl feel  if certain men wear certain things...maybe you can share...like i do...


(i know, i should be grateful that they wear hijab, just hoping the right hijab)

;D

wassalam"

=)

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template