Sunday, 31 October 2010

CHAPTER 13-yang kite lupa

manusia..

utk ape mereka diciptakan di bumi?

Allah kate,manusia diciptakan untuk:
1.utk menjadi hamba;kuli;orang suruhan Allah 24 hours/7 days and night (51:56)
2.utk menjadi khalifah[pemakmur bumi] (2:31)

malaikat hairan "Kenape nk jadikan di bumi itu orang yg akan buat kerosakan dan melakukan pertumpahan darah?sedangkan kami di sini bertasbih memujiMU dan mensucikanMU?

Allah kate "sesungguhnye,Aku tahu ape yang kamu tak tahu,"

mungkin ade yang penah tahu dan penah belajar pasal tujuan hidup nih..mungkin juge ade yg belom penah dgar..

tapi

sebelum belajar pasal tujuan hidup, belajar dulu asal usul diri sendiri..

manusia..

siape mereka?

siape kite?

tanah?
pelajar?
anak?
suami?
isteri?
sahabat?

dalam byk2 bnde yg terlintas di fikiran tuh,ade tak terlintas perkataan

ROH

ye,roh..kite selalu nampak turab(tanah) di sekeliling kite..tanah yg sememangnye tanah dan tanah yg telah dimodifikasi menjadi manusia..kdg2,kite selalu lebih mnyayangi tanah drp roh kite sendiri..kadang2 kite lebih peka akan perubahan tanah drp perubahan roh kite..

ok,sekarang cube lihat tubuh badan anda..tangan anda..jari anda..muke anda..sedarkah anda bhw badan yg drp tanah ini sebenarnye HANYALAH satu mekanisme utk memudahkan urusan seharian hidup kite sbg hamba Allah dan khalifah?

mcm robot bukan?

hakikatnye,robot nilah yang kite gunekan utk menerima nikmat,utk menerima ujian,utk menerima ganjaran,untuk menerima hukuman..robot ni yg kite gune dr dalam rahim sampailah hari kebangkitan nanti..robot ni jugelah kite kene tentukan utk berase aman di padang mahsyar atau tidak..

hakikatnye,kite ta pena mati..kan?kite dicipta dan akan hidup selamanye..macam islam..cume ade jalan masok,tp takde jalan keluar..mcm tulah kite..akan hidup dan tak akan mati..kite cume berpindah dr satu alam ke alam yg lain..subhanallah..

kite datang dr Allah,dan kite akan kembali kepade Allah..ye,kite tahu itu..kite dtg dr Allah,dalam keadaan yg suci drp dosa..cube bygkan,sebuah roh yg suci dan penuh cahaya..kemudian,kite masok dalam robot yg dibuat khas utk kite..then,kite buat perjanjian dgn Allah..

Dan (ingatlah), ketika Tuhanmu mengeluarkan keturunan anak-anak Adam dari sulbi mereka dan Allah mengambil kesaksian terhadap jiwa mereka (seraya berfirman): "Bukankah Aku ini Tuhanmu?" Mereka menjawab: "Betul (Engkau Tuban kami), kami menjadi saksi". (Kami lakukan yang demikian itu) agar di hari kiamat kamu tidak mengata-kan: "Sesungguhnya kami (bani Adam) adalah orang-orang yang lengah terhadap ini (keesaan Tuhan)"

ditentukan 4 perkare-ajal,rezeki,amalan,bahagie atau derita
lepas tuh,kite travel kedunia..macam2 kite lalui kat dunia..kat dunia ni lah kite sepatotnye mainkan peranan kite yg telah ditugaskan..kat dunia nilah tempat kite nk cari redha dan rahmat Allah..tapi,hakikatnye,ramai yg lupe 2 tugas penting nih..bile manusia lupe tugas mereka,maka berlakulah kerosakan dan pertumpahan darah..

sampai mase yg ditentukan,kite masok dalam tanah..dalam tanah,walaupon masih di bumi,kite rase alam nih lain dr yang lain..alam yg diceritakan sangat mengerikan..alam nih dpanggil alam barzakh..alam nih ta macam kat dunia,kalo nk air,kite order jep..tak pon,amik kat water cooler..kalo sunyi,kite ley bukak facebook,tak pon lepak ngan kawan2..tapi kat alam nih,kite sorang2 jep..lau ade kawan pon ta ley di ajak bercakap mcm cacing,ulat dsb..,da la sunyi,kene jawab soalan lak tuh..tp soalan tu kalo nk jawab pon kene ade amalan baik dulu..lg,alam nih gelap..ta mcm kat dunia,kalo gelap terus tekan plak,tak pon amik torch light ke,lilin ke,hp ke..lagi satu paling ta besh,alam nih sempit..kite ta bebas bergerak mcm kat dunia..tapi,keadaan2 tuh semua,ikut amalan kitela bagaimana Allah menilai..wallahua'lam

lepas da lame kat dalam tanah,kite dbangkitkan..kite pergi padang mahsyar..kalolah kite ley tgok betapa dahsyatnye hari itu,mesti kite da ta sanggup buat dosa dah..mase tuh,kite hidup beramai2..tapi,yg ta beshnye,hidup beramai2 nih ta seseronok mcm kat dunia..sbb,kat padang mahsyar,sume org nk blame org lain..sume org sibuk pk diri sendiri..mase nilah,kite di tentukan..syurga atau neraka..

mase tuh,adekah rupe kite sebagaimane kite dilahirkan ke dunia?adakah roh kite sesuci dan bercahaya mcm mule2 kite dtg dr Allah? cube bayangkan,seorang budak kecik yg keluar dr rumah dgn pakaian bersih..dy pergi main bola sepak dgn kawan2 dy kat padang..bile balik,baju dy yg bersih tuh da jadik kotor dan berbau..mesti mak marah kan?kalo ta marah pon,mesti emak membebel kan?

macam tu lah kite..nanti..

ye,mmg susah nk kembali pd Allah dlm keadaan sesuci itu..mmg susa nak elak wat something yg Allah takkan marah same ade sedar atau tidak..

selagi ade mase
selagi nyawa ta sampai ag di kerongkong
selagi matahari belum terbit dr barat
selagi itu ade ruang utk kite bertaubat~

----------***-----------***-------------***-----------***

"ya Allah,berikanlah cintaMU kepada kami
jadikanlah orang yang mencintaiMU mencintai kami
jadikanlah kami mencintai sesuatu yang membawa kepada kecintaanMU
dan jadikanlah cintaMU lebih kami sukai drp segelas air"
(doa rabiatul adawiyah)

p/s : im not perfect,please do correct me,any mistakes i have done..

Tuesday, 26 October 2010

CHAPTER 12-kau hilang

Innuendo
Belaian Jiwa

Seindah tiada lagi kau kuingatkan
Sayang kau hilang
Menanti biar sampai akhir hayatku di dunia ini

Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa

Oh angin sampaikan laguku padanya
Yang sedih pilu
Terimalah laguku jadi teman hidupmu
Untuk selamanya

Kau tahu betapa kusayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia
Oh belaian jiwa

jiwang?

nae~

funny?


maybe


coz this song remind me to no one


cool?


oh..im prefer cold (hypothesis is rejected)


i like
this song
only because
its soft tone
and its literature


why?

coz
this song
is dedicated
to someone
that he loves(or loved)


all the tym
this someone
is the
most wonderful memory
that he will only remember


and this someone
is already gone


*sigh*


suddenly i miss my cats

trio twins

badcatman

apabila obesiti melande

tumpang lalu

uuu..lentiknye..macam ade bakat main netball

malasnye nk g kelas

bajet..

undescribeable


ngantuknye

cat and its evolution

macam kambing masok air
but
there is no bidadari here
to replace them

erk

sound lesbian

apaper jep la

references:terima kasih kepade inche google yg berotak geliga

Monday, 25 October 2010

CHAPTER 11-alkesah di seremban

alkesah yg pertama

ok,while typing this,aku sebenarnye ade kat bilek merembat laptop roomate jap..tu kire ok lg drp kawan aku yg rembat(dgn izin)+bawak balik uma laptop roomate dy..(sape yang makan buah epal terase epalnye)

coordinate-seremban; tym tuh baru pukol 11 suku pg..tiket bas utk balik ke pekan parit yusof(sebuah pekan terpencil yg terletak antare daerah muar dan batu pahat) mengatakan bhw bas akan berlepas pd pukol 12tgah hari..make,aku pon mngambil tempat duduk d barisan kerusi yg mmg tersedia utk org mcm aku..lihat,betape eksklusifnye..

aku tatau nk buat ape tym tuh..takkan nk beramah mesra dgn mamat yg tibe2 duduk sebelah aku kan..wlaupon aku bwk note physic chem and ecology,tp aku tade mood nk membace..make,aku pon merenung mase depan sementara menunggu bas..sile amik perhatian,merenung mase depan,bukan merenung org depan ok..bukan ade orang pon kat depan aku tym tuh

ketika sdang merenung mase depan,tbe2 ade seorang pakcik tue menyapa pndanganku..pakcik itu berbangse cine,bjalan dgn bkaki tempang,merokok,memakai baju tepi pantai kaler ungu,bershort pants kaler kelabu dan bkasut sukan..bile diteliti pakaian pakcik tuh betul2,semuanye kelihatan baru..

tapi bukan itu yg aku nk highligh..kalo nk diikutkan,kain blaus yg aku tga pakai tym tuh pon baru gak..tape,biar bajet sket kat sini..berbalik pada pakcik td,ape yg menariknye pasal pakcik nih adela beliau mbawa sebungkus plastik transparents yg berisi tin2 kosong..

pakcik tuh berjalan dari satu tong sampah ke satu tong sampah utk mncari tin minuman kosong..pd tong sampah yg keempat sjak pkcik tuh muncul pd pndangan mate aku,beliau terjumpa satu tin kosong..beliau mngambilnye dan cube utk memijaknye..malangnye,tin tersebut terpelanting ke sebelah kanan pakcik tuh..then,pakcik tuh pon terus amik tin tuh dan aku tatau ape yg terjadi lepas tuh..

misteri bukan?

ape tengok2?
sebenarnye lepas pakcik tuh amik tin yg terpelanting tuh,aku terus keluarkan testpad dan pensel utk catat kesah pakcik tuh..

ape yg anehnye,pakaian pakcik tuh nmpak mahal tp beliau cume pengutip tin minuman..tataula la kalo kutip tin minuman tuh adela keje part tym pakcik tuh..sekadar nk menunjukkan rase cinta terhadap bumi..kalo pakcik nih join nature club,aku suggest beliau jd presiden..

myb beliau ade anak yg berwang..dan hidup pakcik tuh sebenarnye tadela seteruk yg aku bygkan..cume beliau bosan di rumah..dan mncari kerje di luar rumah bg mengisi mase lapang.

stesen bas seremban..tu la tong sampah yg pakcik tuh bukak utk kutip tin kosong
nota kaki: aku tatau ape moral citer nih

----------------***----------------***----------------***-----------------

alkesah yg kedua

seremban-ok,story ni mmg mencuakgilerkan aku..sesiape yg bername perempuan yg berade kat temp ak pasti akan berase cuak..
seperti biase,selepas turun dr bas yg membawe aku kembali ke seremban,aku akan pergi ke surau utk menunaikan solat..memandangkan jam menunjukkan pukol 2ptg,make tiade gunenyelah aku naik train ke ktm kajang skang sbb bas UNMC akan amik aku pukol 4suku..

selepas 45minit berade di surau,make aku pon memulakan langkah utk bergerak ke ktm seremban..utk sampai ke ktm seremban,aku perlu melalui satu lorong pejalan kaki yg disediakan..mase berjalan kaki adela kire2 sepuluh minit bergantung pd jenis pergerakan..kalo ko merangkak,mungkin,20minit baru sampai..

dalam perjalanan,tbe2 aku disapa oleh seorang llk bersweater hijau dan berseluar jeans biru..

@#$%^&**&%$%(bukan carutan..cume sebuah bahase yg aku ta paham)


HUH?APE?TAK PAHAM..


awak..@#$%*&^$&^

HUH?

awak dari mane?

OOOH..DARI JOHOR

(mengangguk)awak,awak..awak masih belajar lg ke?

A AH(AKU MULE RASE TA SELESA..MAMAT NIH MACAM TADE GAYE NAK BERHENTI BERTANYA ALA2 WARTAWAN..AKU SEDAR AKU BUKAN ARTIS..TOLONGLAH JANGAN WAT GAYE ALA2 MICHELLE KAT DALAM RANCANGAN MELODI))

awak..awak..

(AKU HANYA MNDIAMKAN DIRI DAN MEMPERCEPATKAN LANGKAH..SERIUS AKU ASE TERGANGGU DGN KEHADIRAN MAMAT NIH..SDG BERJALAN,TIBE2 TERASE TGN AKU DIPEGANG OLEH MAMAT TUH..DAMN!AKU MENEPIS LALU MENJELING DIA..NIH PEHAL NK SENTUH2 AKU NIH..HARAM TAHU TAK?)

awak..awak,,umur awak berape?(bertanya dgn muke innocent)

(AKU MASIH LG TA LAYAN DAN MENERUSKAN LANGKAH..HUH..SUSAH SUNGGUH NK BERBAHASE DGN ORG YG TA RETI BAHASE NIH)

awak..awak..umur awak berape?

dia masih lg mengikuti aku..aku da mule fed up..out of blue,aku buat brek mengejut..dy masih lg meneruskan perjalanan sambil melihat aku yg berhenti dgn wajah yg pelik..sampai beberape meter depan aku,dy patah balik menuju ke arah aku..mase tuh,kat luar lorong,ade seorang pakcik yg sedang membuang sampah dan ingin blah..lain macam jep air mukenye bile dy tgok pakcik tuh blah..kat lorong tuh,cume ade aku dan dy..tym tuh,ta yah citer ah..mcm2 bnde dah terbayang kat minda aku..mase dy tga patah balik,aku cepat2 keluarkan hp dan renung dy dgn pndangan tajam..seolah2 tym tuh mate aku berkate, 'kalo ko try wat ape2,aku bukak silat baldi..eh,bukan..aku call polis'

dy seolah2 paham dgn maksud tersirat di sebalik pandangan tajam aku..dy berhenti brtanya..then aku cepat2 blah..aku jalan selaju mungkin dan bersyukur gler sbb tym tuh ramai org yg turun dr train da start melalui lorong tuh..lepas agak jao bjalan,aku toleh belakang utk melihat llk td..ternyate,dy tdak mngekori aku..Alhamdulillah

kebetulan ketika tuh aku sebenarnye bermsg dgan halus aka tour guide aku..aku ckapla dgn dy yg aku kene kaco..ade ke patot bile aku story pasal bende nih,dy gelak n ckp lawak gler..then dy cakap yg myb mamat tuh just nak pow duit aku jep..huh?pale otak ko ah..paling ta ley blah,dy nasihat,suh aku take care duit aku..dy kate,duit aku letak kat tempat lain n dalam dompet tuh letak duit sket jep..=.='..nampak macam dy lebey care duit aku drp nyawa aku..acece,touching plak..nasihat dy mmg baik cume sgt ta relevan pade mase itu..sungguh tawar,kurang gule,terlebih masam,terlebih garam kau tour guide..or myb dy just nk sedapkan ati aku jep..

kehadapan tour guide,kalo aku jadik mak ko,aku sumpah ko jadik perempuan..biar ko ase ape yg aku ase..tapi lg besh kalo sumpah ko jadik sebuah peti yg beeesaar punye dan penuh dgan wang kertas pound sterling..sgt2la bermanfaat..
kaya2..haha(ketawe jahat)
p/s:kepade perempuan2 yang da abeh bace entry nih,sile bhati2..

Friday, 22 October 2010

CHAPTER 10-='(

ade tisu tak?
 ok..
aku ase nk menangis sekarang
someone
hug me please

isk3
and please
dun ask why
im also dun know

~i just wanna cry~

***----------------***-----------------***--------------------***

inche jantung,
are you ok?

saya sakit ape doc?


o Allah
this heart is sick
and only You have the medicine

o Allah
this heart is belong with You
and only You have the right on it

o Allah
this heart wants You
because it feels the serenity when You are here

o Allah
this heart is Your creation
and only You ,the one who understand it

o Allah
this heart is fragile
please...
take care of it

o Allah
this heart is feelingless
give it Your love

 o Allah
this heart is dark
give it Your light(guidance)

o Allah
this heart still have some ignorance
give it fikh of deen

o Allah
this heart is weak
give it Your strength

o Allah
 this heart realize
that
it full of sin
please forgive it

 o Allah
this heart realize
that
it doesn't do the best
as Your slave
as khalifah
as daie
so
with the feel of
humbleness
lackness
this heart begging You
Your love
Your bless
Your care
Your forgiveness
here
and thereafter

o Allah
when this heart
is starting to love You
dun leave it~




Thursday, 21 October 2010

CHAPTER 9-less-feeling

                                        terputus tengah jalan                                       


ape?
cintakah?
cool
 haha
absolutely not
not my priority rite now

  someone says..which i dun remember the beginning phrase..

"...sahabat yg lebih teruk adela sahabat yg mensiakan sahabat yg telah dicari."

buk!
besar punye!


ase cam diri sendiri kene hempap ngan batu

tapi ta sakit
haha

sebab bukan aku yang salah!

who start this over shud end it first
that is the rules
that is.
my rules.

someone says
"jgn menyesal bile dy da tiade"

honestly
bile aku bace ayat tuh
aku.
ta.
ase.
ape.
ape.

who cares?????
is he cares?

=?

if he not
why shud i?

what if i die first? 

will he cry for me?
will he send al fatihah to me?
will he come to see me for the last tym?
will he?
huh?

don't ask if i die
just ask
now...
is he remember me?????


ok
that is enough


if he dun care about this frenship
me too!
serius!

-------------------***-------------------***-------------------

am i doing the rite thing?
i dun feel like
being the real me
why???

the question is...
who is the real me???
is that me?kerepek!


am i a gud girl?
no~


am i a gud fren?
no~


am i a gud Allah's slave?
no~


which part that im gud?


breaking the frenship bond?
no

i never break it
just pause it
wakaka

is that lawak yuhanes?

ok
what else?

hurt people's feeling?
100% mark


lazy?
99.99%


crazy?
125%


how come the people around me can stand wif me?
congratulation you all
for
being a fren to this looooooooooooooser
give you a big clap...
hulk nyanyi "sape rase gembira tepuk tgn" clap!clap!clap!

tired already =.='


tired of what?

merepeking?
mengaruting?
mentyping-erroring?
huh?

kerepek sungguh
please stab me again

what to do?
dun know
n i dun wanna know
not in mood of lawaking
lepaking
relaxing
and any word that have ing at the end
what about king?
erk..
is that a verb?

 -----------------------------------------------------------------------------------

o Allah
show us the path that u blessed
i
am
totally
loss
from
radar


is that dot is me at the comp lab???
p/s: sorry if i hurt anybody's feeling..=(

Thursday, 14 October 2010

CHAPTER 8-hati

aku ade bace satu kate2 hikmah nih kat iluvislam.com..aku ase,tuh hadis..aku just nk share something yg berguna kat korang..i bet,korang da tahu..tp kadang2,walaupon kite tahu something..mcm-jangan rase panik bile berlaku kecemasan sebab nanti pertimbangan jadik ta waras..ye,kite tahu..jgn panik tym cemas tp kite still ta ley amalkan sbb..bile kecemasan..mcm gempa bumi ke..automatically,adrenaline da rush kat kite punye vein..konpem kepale otak da pasang siren berbunyi "danger..danger"..tape,biar speaking sket..baru nampak elegan..maka,kat situ,pentingnye org utk mengingatkan..ayat2 kat bawah nih,secare jujurnye,aku da paraphrase..ta tahu paraphrase tuh ape?sile belajar 'academic english'..means,tuh ayat aku yg telah diubah suai dr ayat asal..make,sesiape yg ade niat nk plagiar,sile lupekan niat yg ta suci lagi ta murni tuh..hak cipta terpelihara dan hy boleh dipulihara oleh aku jep..harap maklum..


lemas
kite semua ade hati..sile akui..macammane kite nak tahu hati kite tuh hidup atau mati?senang jep..kite solat..cube kite cari hati kite dalam solat kite..macammane nk cari hati dlm solat? kalo hati kite hidup tym solat,cube revise solat kite..penuh khusyuk dan pengharapan tak?ade tak rase ikhsan dlm solat?lau ta ade,kite cari hati tym kite bace al Quran plak..jumpe hati kite tak?maksudnye,bile kite bace,ade rase getar tak?ade rase ketenangan tak?kalo tade..tape..kite ley round2 lagi..kite cari pulak tym kite tengah bertafakur mengingati mati..jumpe tak?kite ade rase takot tak bile pikir pasal mati and segera utk utk beramal tak?Bertafakur mengingati mati adela last stage..lau kite ta jumpe gak hati kite,bukan maksudnye hati kite betul2 da mati or factually,yes..ayat ni sedikit mengelirukan..sile abaikan..

perlukan hikmah budak civil engineering kat sini utk repair hati

doctor,i am sick..=(


no worries,kite ade Allah kan?Allah kan yg cipta hati kite?make,kite bg hati kite kat Allah,and mintak kat Allah,kite nak tukar hati yg baru..

hati itu penting dalam hidup kite..sepenting setitik air bg seorang musafir yang dehydration di padang pasir..


please dun eat me..

what the.....


nota kaki:ok,aku lapar sebenarnye..
references: gambar2 di atas dicilok dari inche google yang berotak geliga

Saturday, 9 October 2010

CHAPTER 7-sesiar

hari ini adela hari yang indah..kenape indah?sebab hari ini aku mampu menatap dunia dengan begitu jelas..semula..Alhamdulillah..

hari ni,episod jalan2 habiskan duit terletak di lokasi kajang..ye,abehkan duit..bukan abehkan keseluruhan duit..sile paham ayat betul2..maksud abehkan duit kat sini adela abehkan duit yg dbawa shaje..make,apabila ko membawa duit ko kesemuanye,secare automatik,ko menghabiskan duit secare keseluruhannye..paham?kalo tidak,ta mengape..ta masok pekse..biar sedikit merapu pade permulaan entry..

apabila merasekan duit ta mampu dihabiskan di kajang,maka kami pon try nak abehkan di tesco semenyih..dr kajang ke tesco semenyih bukanlah suatu jarak perjalanan yang dekat..kalo nk diukur dengan siput lari maraton,mungkin akan mengambil mase selama satu hari..lihat,begitu jauhkan?siape kami?kami adela aku,dun wanna be called siti,mek klate dgan ru..oh ye,aku juge mahu perkenalkan watak tambahan di sini..tetibe shaje muncul,macam jerawat di muke..sile amik perhatian,ni bukan kutukan..ni hanyalah analogi..sile bersangke baik dgan aku..aku ta tahu ape bende lain yg dtg secare tbe2 selain dr jerawat di muke..tbe2 saje sudah ade..dy adela nicky mouse..org yg bg sumbangan besar dalam memberi name samaran utk shahhy..

oh,rasenye tdak perlulah  untuk ak nak mendescribe akan perihal dgan nicky mouse ni dgan lebey lanjut sebab beliau hanyalah watak tambahan..tujuan beliau juge same dgan kami..tapi kenape beliau tdak menjadi watak utama sekali padahal tujuan beliau juge same dgan kami?mungkin sbb beliau llk..atau mungkin kisah beliau  tidak menarik utk diceritakan..yelah,kalo setakat nak cerite terserempak kat tepi jalan jep ape yg menariknye..ok,tamat citer nicky mouse..

ketika ingin meneruskan perjalanan semula ke tesco semenyih,muncul pula watak utama yg baru iaitu ashy..oh,itu sahaje yg nak dicerita pasal ashy..dan pasal aku,sudah semestinye aku paling byk memainkan peranan sbb aku adela watak utama antare yg utama..aku tidak ke kajang utk membank in kan duit seperti mereka,tp aku ke kajang utk membeli spec..lihat,betape eksklusifnye..spec aku yg baru lebey kurang same jep ngan spec aku yg dulu,yg dipatahkan oleh adinde tersayang..sungguh hampeh adinde aku..

itulah maksud aku pade part intro entry..dapat melihat dunia dengan jelas..semule..

gambar mall kat kajang

saje tunjuk gambar..padahal ta main pon

sape2 yang terase kurang keje,silalah ziarah ke semenyih

adekah ni spec aku?bukan,,ni spec ashy

ni ex-spec aku..spec baru ala2 cam ni la..design jep lain

gambar hiasan
reference: semua gambar2 di atas adela hasil sumbangan inche google yang berotak geliga..aku malas nk tangkap gambar..

Tuesday, 5 October 2010

CHAPTER 6-i miss u crab

ak betul7 rindu dgn seseorang hari nih..bukan hari nih jep,tapi semalam jugak..bukan semalam jep,tapi sejak hari tuh..ye,hari tuh..tp beliau tengah exam sekarang..ye,tengah exam..tapi ade hati nak kenekan aku..kunun2,dy bagi aku satu link..link nih,dy suh kite type name 3 orang llk yang pernah hadir dalam hidup kite..yang pernah kite suke..

tapi aku tahu,link tuh satu jalan utk kenekan aku..macam mane aku tahu..sebab malam pena buat mende alah tuh..maka aku tahu link tuh utk kenekan orang..aisey crab,ko tahu kan aku berdaulat..kene tulah baru tahu..

padahal,dy tahu sume citer pasal aku..sape llk yang pernah hadir dalam hidup aku..dan kemudian pergi..dan hadir..dan pergi..dan hadir..sungguhla aku ta paham kenape nak hantar link tuh kat aku walaupon dy da tahu sebenarnye..aisey..dun you believe me ms. crab'c clone? =p oh ye,gelaran ms. crab's clone tuh ak yang bg..bukan sebab dy nih suke menyepit orang ke,sebab dy jalan miring macam ketam ke..tapi sebab dy mate kewangan..aku juge mate kewangan tapi tadela taksub seperti dy..atau senang citer,aku lebey zuhud dr dy..kenape bg dy name crab? sure korang penah tengok cite spanbob seluar kotak tu kan? kan dy punye employer yang name mr.crab tuh mate kewangan..sebab tu la aku bg dy gelaran tuh..sesuai sangat2la tuh..

crab,sorry have to break my promise..already miss u la..miss u so much..and much..and much..cube ko kire bintang kat langit..mcm tu la aku rindu kat ko..

soalan : kalo perempuan yg suke kikis duit llk dipanggil pisau cukur,boley tak aku panggil llk yang suke kikis duit perempuan tuh pisau pemotong daging? kenape?ntah..

Monday, 4 October 2010

CHAPTER 5-p.m. yang indah

sekarang nih,walaupon sebenarnye tade mood nak memblog,tapi aku nak update gak..ak nak citer pasal vacation kitorang hari ahad tuh..ye,kitorang pergi vacation..ape yang paling besh pasal vacation nih,selain seronok,ianye free..ye,free..sile jangan jealous..bukan sahaje free,malah kitorang juge di guide oleh tourist guide yang bertauliah..sile amik perhatian..ini adela pujian..tolong bersangke baik dengan ak..sape lg kalo bukan yeo XY..baru aku sedar,banyak juge sumbangan yeo XY..dari hero,menjadi tourist guide..sape kitorang?ak dan lagi 4 zombi tuh la..tapi waktu vacation tuh,mereka dan aku  bukan lagi zombi..sebab waktu tuh waktu petang..kitorang just berjalan2 keliling TTS(tempat tinggal student) aka taman tasek semenyih..


dun wanna be called siti dan ashy yg sedang merenung jao..memikirkan esok kene pergi kelas agaknye

duck of nottingham yg kesepian

duckz of nottingham

will you be my partner?

batu belah batu bertangkup..ak tataula cane nk bg batu tuh bertangkup

4 robins aka 4 zombies..dun wanna be called siti menjadi penunjuk arah

ak tataula perempuan nih roomate sape..

adekah mereka under 12 years?sile jangan konpius

gedik

bridge yang romantik

ak tatau nak describe ape

laluan sempit

laluan bangunan ungu

round tower pada waktu malam

dun wanna be called siti wat gempak tbe2 mahu mandi di air pancut..serius! ak tamo ngaku jiran


kitorang ade stalker rupenye..

ape yang kitorang dapat dr vacation nih?selain dapat berjumpe dengan anjing yang besar,kitorang juge dapat membakar kalori selama due jam berjalan..ye,,sebabnye dun wanna be called siti dan ashy ta puas2 bermain kejar2 dengan batman..da alang2 kat sini,teringin plak aku nak menyingkap kembali sejarah perkenalan yeo XY dan batman

detik pertemuan antare yeo XY dan batman..

lihat,sungguh mesra kan mereka?

detik kematian batman


sedih ta payah cerita la bile batman mati..ta sangke rupenye malam hari tuh ade la kenangan terakhir kitorang dengan batman..sebenarnye,tade kenangan pertame pon..

ok la,ak malas nk touching2 nih..tade tisu..

reference:gambar2 'menyingkap kembali detik pertemuan yeo XY dan batman' dicilok dr facebook ashy

KAKI SEMBANG

© SURA HAMBA
Maira Gall