Sunday, 3 October 2010

CHAPTER 3-batman dan 5 robins

epilog
"weh,yeo XY! batman tuh nak kejar.."
"yeo XY...! tolong2..batman tuh ikot kitorg.."
"huih batman nih..ak tamo kene sertu!"
"huduh la batman nih"
"yeo XY...!"

ok,bile diteliti dialog di atas, dialog nih sangat berlawanan dengan citer batman yang sebenar,,dalam citer batman yg sebenar,batman adalah hero dan joker adela org jahatnye..tp dalam kisah kali ni,yeo XY adela hero dan batman adela org jahatnye..mybe direktor saje nk tukar angin kot..lau di analyse balik tajok dy dalam papan iklan kat panggung wayang pon logik gak
"batman's evil side"
tengok tajok pon tahu tema dy ape..tajok yg mmg sure gempak dan berbaloi-baloi kalo korg habiskan berbelas2 ringgit kat cinema..sebab dalam citer nih,sure korg akan produce lactic acid tym pagi2 buta dan increase adrenaline punye content kat dalam vein..

ok,tamat part warming up..skang masok part intro pula..kisahnye bermula di lab comp..ye,baru ak sedar..rupenye hidup batman jugak ade ala2 similar ngan hidup ak..suke berlepaking di lab comp..di dalam lab comp,ade 5 org kawan sedang sibuk bertapa..ala2 citer hang 5 bersaudare yg bertapa di gua tuh..cume,memandangkan dunia sedang mngalami global modenisasi,mereka tdak bertapa di gua yang dikelilingi bats yang nakal2 suke mngusik org,tp mereka bertapa di lab comp..mereka mendownload video yang melembabkan internet,menonton video,bermain game yang buat urat kepale otak makin bersimpul..tak kurang jugak ade yg mnunjukkan kepandaian bermain sudoku 4x3..

dr intro,masok part isi pule..setelah terase lame bertapa di lab comp,slh seorg dr mereka bgun dan mngajak sorg lg bermain gitar di round tower..yang mngajak bmain guitar bname               atau lebey dikenali sbg shahhy(panggilan dberi oleh nicky mouse)..yg di ajak pule bername                   atau lbey dkenali sbg ashy..ashy tanpe berfikir panjang terus stuju dan mereka bdua blah utk main guitar..tidak beberape lame,qish,hani dan yeo XY juga kluar utk melihat shahhy dan ashy bmain guitar..

malam tuh,mereka begitu menikmati suasane pg university of nottingham malaysia campus..sunyi..sepi..aman..dan damai di semenyih..ye..aman dan damai sahaje pada mulenye..tp keamanan dan kedamaian tuh diragut oleh seekor batman yg tbe2 muncul utk mlancarkan serangan..

"surprise!!!"kate batman..aisey,,surprise kepale otak ko ah..tanpe batman sedar,kejutan yg dbuat oleh beliau telah membuatkan jantung ketiga2 gadis hampir terkeluar..mane taknye..batman yg selame ini dikenali sbg hero yg baik tbe2 wat gaye ganas ala2 the rock sdg memasak di dapor..erk,ape kaet?jgn salahkan penulis skrip yg tak bereditor..muke ketiga2 gadis sangat pucat..lbey pucat dari mayat..ak tak tahu muke ape yg lebih pucat dr mayat..maybe macam ko tibe disapa oleh pontianak dr arah belakang..cube tgok belakang,,ade pontianak tak..lau kat belakang pontianak tuh ade cermin,tgok cermin tuh..ha,cam tu lah muke org yang lbey pucak dr mayat..ok,ak sedar ayat nih hiperbola..skrang mood genre ganas,bukan genre seram..

shahhy pon sebenarnye cuak gak..muke dy juga kelihatan pucat..tapi tadela lebey pucat dr mayat..just bayangkan muke dy pucat macam mayat kat dalam freezer jep..ok,sekali lg ak hiperbola gler..ta yah tanye pasal muke yeo XY..muke dy mmg lepak..selepak org yg sedang amik exam sivik kat dewan pekse..knpe muke yeo XY lepak? ntah..ak pon ta bape pasti..tuh kene ty direktor ah..tp,menurut inche google yg berotak geliga,yeo XY telah tahu rancangan jahat batman awal2..bukan itu shje,malah yeo XY juge pernah bkawan dgn batman suatu ketika dulu..ok,skrang mood citer adela past tense..bukan hiperpastense sampai nk start citer ngan word "once upon a tym ago" utk mnyingkap kembali sejarah perkenalan antare batman dan yeo XY..fuh,sempot mnaip..

pada malam tuh,batman datang sebenarnye nak mngajak mereka berlima bermain buaye2 dgan mereka..ye,bermain buaye2..bukan buaye ala2 casanova de casabeluncas..maksud bermain buaye2 kat sini adela bermain kejar2..batman mnjadi buaye dan mereka mnjadi mangse..tu la istilah yg ak pakai tym kecik2 utk ajak kengkawan bmain kejar2..tp org kampung ak sekarang sudah advance..mereka tak panggil main kejar2 sbgai main buaye2 lg,tp dorg pgil main "chase and catcth" ..tak percaye???ak ta pakse..

make,with pleasurenye,hani,ashy dan qish mlayan si batman bermain kejar2..yeo XY tamo join..penat katenye..yela,sbb dy kene bwk guitar..ye,itulah tugas hero..bwk guitar..shahhy main gak..tp separuh jalan jep..die malas nk join lame2..malas nk sertu katenye,,apaper jepla..shahhy mmg mcm tuh,sampi direktor malas nk layan actor yg gedik mcm nih..

klimaks..check point pertame-batman,hani,ashy dan qish bermain kejar2 di round tower,,ntah da bape kali tawaf kat situ..sampai direktor terpakse amik paracetamol over dose sbb pale otak terlalu pening..dr round tower,mereka mnuruni anak tangga ke centre point..mahu amik nafas kate mereka..setelah nafas yg cukup d ambil,mereka berlari ke palace of nottingham=check point kedue..tp ashy tbe2 buat gempak..mahu skip check point ketiga..alasannye,beliau lapar..bukan..kebulur lebey sesuai..dy kate,dy mahu ke check point ketiga dulu iaitu dewan makan..dy akan tgu hani dan qish kat situ..ye,dewan makan..dewan makan adela tempat yg selamat dan paling strategic utk elakkan diri dr batman sebab perut batman senak tym tuh..senak sbb kekenyangan..beliau tak mahu masok ke dewan makan sbb tekaknye akan bertambah loya apabila melihat makanan..itu alasan beliau..sungguh ta munasabah..direktor pon mule fed up dengan alasan ta munasabah batman and cakap "potong!"

sebagai penggulungan..eh,kenape nk gulung?ngat nih kuih bahulu ke nk gulung2..ntah,ak pon ta pasti..istilah penggulungan selalunye digunakan dalam perdebatan-fakta-nanti ak ty org yg selalu berdebat macam tan sri najib ke,dato' muhyiddin yassin ke,,lihat..sungguh tinggi standard aku..ok,ni da terlebih riak..sebab mampu bgaul dengan org kenamaan seperti mereka..ape maksud org kenamaan?org yg mempunyai name agaknye-mitos-..make,penggambaran pon tamat di situ sahaje..ye..sume org sudah penat..entah bape kilojoule lactic acid telah dijana pada ketika itu..dan ta yah payahla tetiba rajin nk kire keringat yang jatuh tumpah ke bumi ketika berlari..eh,sastera pula..

begitulah kisah 5 org kawan dengar seekor batman..para audiances yg keletihan lagi lesu menonton mereka berlari juge mahu mengangkat punggung dr kependudukan di cinema utk pulang ke rumah masing2..kalo dilihat muke mereka juge lebey pucat dr mayat..ingat kan muke lebey pucat dr mayat macam mane?kalo ta ingat,sila mintak pihak cinema rewind citer td..

persoalan dr citer nih..adekah anda rase berbaloi menghabiskan duit berbelas2 ringgit di cinema utk menonton cerita seperti ini?fikir-fikirkanlah..

oh,rase mcm tak sempat nk bincang gaye bahase dengan pengajaran..

• nota kaki:batman-anjing hitam yg muke nye bcorak topeng batman
• sejarah hidup batman
1. bermain buaye2 bersame hani,ashy dan qish
2. riwayat beliau tamat pada 2 october 2010(sigh)

nottingham yg aman damai

shahhy dan ashy

ni qish..menurut fakta,susa mahu sebut namenye dalam bhse cine

yeo XY dan shahhy..adekah mereka gay???sile bersangke baik

merenung mase bawah agaknye

adakah ini batman???eh,mcm pena nampak kat tesco semenyih

ni baru batman..blurr sket

palace of nottingham

round tower


Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template