Friday, 1 October 2010

CAHPTER 2-gaduh

hari ini ak sangat la bosan..dari tengah hari sampaila ke petang asek duduk lab comp,melayan facebook dan berchatting di ym..kat facebook buat keje gler satu hal,,kat ym merapu yang bukan2 tym berchatting satu hal..

konon mase kaki kanan melangkah keluar dr bilek dalam pale otak da set 'ak nak belaja physical chemistry hr nih..nak wat note dy' tapi..hampeh..begitulah lumrah kehidupan..niat yg baik mmg selalu ade halangan..dan itulah manusia,,selalu jep bg alasan bile dsuruh blaja,,bile nk sedar nih hani?

ok..cukupla part introduction sekadar due perenggan..ak nak masuk part isi pule..

kes gaduh..ye,kes gaduh..yg sebenarnye bukanla atas perkare yg besar pon..dalam seumur hdup ak,,ni la pestym ak merajok lame2 dgn sorg bdak llk nih..            name dy..name panjg dy,kembar si halus..

konflik dy dengan ak sangatla remeh dan malas pule ak nk jelaskan kat sini..masok bulan nih,da dkat dua bulan kot kitorg ta bertegur sape..selalunye,,byk jugak la bnde yg kitorg bual..penah jugakla dy try approach ak tp ak ta layan..sbb ak mmg da malas sgt2 nk layan dy..

utk pengetahuan,ni bukanla kali petame kitorg gaduh,atau marah2 ke ape ke..oleh sbb da byk kali la ak ase cm fed up sgt..ta abes2 nk wat something yg ley wat aku sakit ati..

besela..lumrah berkawan..ade hitam ade putih ade warna warni..since,ak da tamo biar hati terase sakit ag,maka mnjauhkan diri drp dy adela satu lgkah yg baik..hope so..g pon,myb pade dy,ak da ta penting dlm hdup dy..aisey,asal nk touching plak nih..

kate kawan ak,kembar si halus ta tegur ak sbb ak ckp ak tamo dy tegur ak..aisey,bile mase plak ak cakap cam tuh?mane la dy dapat maklumat luar alam macam tuh?apaper jep la

to kembar si halus : sempena hari raye nih,,ak mintak maaf dan ak da maafkan ko sebenarnya..cume,,ak malas nk layan ko..better la kan..ko ta sakit ati,ak pon ta sakit ati..fair and square..

sbg penutup,majulah bangse utk negare..sekian~

hani says "bile ak dgn kembar si halus nk berbaik2?bgaduh bukanlah sesuatu yg baik utk kesihatan,,deep inside my heart,ak harap keadaan ley kembali cm dulu balik..serius ak harap mcm tuh..kembar si halus,make quick step please!"

KAKI SEMBANG

© SURA HAMBA
Maira Gall