Saturday, 9 October 2010

CHAPTER 7-sesiar

hari ini adela hari yang indah..kenape indah?sebab hari ini aku mampu menatap dunia dengan begitu jelas..semula..Alhamdulillah..

hari ni,episod jalan2 habiskan duit terletak di lokasi kajang..ye,abehkan duit..bukan abehkan keseluruhan duit..sile paham ayat betul2..maksud abehkan duit kat sini adela abehkan duit yg dbawa shaje..make,apabila ko membawa duit ko kesemuanye,secare automatik,ko menghabiskan duit secare keseluruhannye..paham?kalo tidak,ta mengape..ta masok pekse..biar sedikit merapu pade permulaan entry..

apabila merasekan duit ta mampu dihabiskan di kajang,maka kami pon try nak abehkan di tesco semenyih..dr kajang ke tesco semenyih bukanlah suatu jarak perjalanan yang dekat..kalo nk diukur dengan siput lari maraton,mungkin akan mengambil mase selama satu hari..lihat,begitu jauhkan?siape kami?kami adela aku,dun wanna be called siti,mek klate dgan ru..oh ye,aku juge mahu perkenalkan watak tambahan di sini..tetibe shaje muncul,macam jerawat di muke..sile amik perhatian,ni bukan kutukan..ni hanyalah analogi..sile bersangke baik dgan aku..aku ta tahu ape bende lain yg dtg secare tbe2 selain dr jerawat di muke..tbe2 saje sudah ade..dy adela nicky mouse..org yg bg sumbangan besar dalam memberi name samaran utk shahhy..

oh,rasenye tdak perlulah  untuk ak nak mendescribe akan perihal dgan nicky mouse ni dgan lebey lanjut sebab beliau hanyalah watak tambahan..tujuan beliau juge same dgan kami..tapi kenape beliau tdak menjadi watak utama sekali padahal tujuan beliau juge same dgan kami?mungkin sbb beliau llk..atau mungkin kisah beliau  tidak menarik utk diceritakan..yelah,kalo setakat nak cerite terserempak kat tepi jalan jep ape yg menariknye..ok,tamat citer nicky mouse..

ketika ingin meneruskan perjalanan semula ke tesco semenyih,muncul pula watak utama yg baru iaitu ashy..oh,itu sahaje yg nak dicerita pasal ashy..dan pasal aku,sudah semestinye aku paling byk memainkan peranan sbb aku adela watak utama antare yg utama..aku tidak ke kajang utk membank in kan duit seperti mereka,tp aku ke kajang utk membeli spec..lihat,betape eksklusifnye..spec aku yg baru lebey kurang same jep ngan spec aku yg dulu,yg dipatahkan oleh adinde tersayang..sungguh hampeh adinde aku..

itulah maksud aku pade part intro entry..dapat melihat dunia dengan jelas..semule..

gambar mall kat kajang

saje tunjuk gambar..padahal ta main pon

sape2 yang terase kurang keje,silalah ziarah ke semenyih

adekah ni spec aku?bukan,,ni spec ashy

ni ex-spec aku..spec baru ala2 cam ni la..design jep lain

gambar hiasan
reference: semua gambar2 di atas adela hasil sumbangan inche google yang berotak geliga..aku malas nk tangkap gambar..

0 reaction:

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template