Tuesday, 23 November 2010

CHAPTER 20-makanan

aku sebenarnye bukan nak sangat pon cerita pasal makanan..there is something yang lagi seronok utk diceritakan..since mase sangatla mencemburui aku untuk membluetooth gambar ke dalam laptop roomate or neighbour yang bermurah hati,make idea yang aku boleh pikir sekarang adela pasal makanan..

lapar ke?

takdela..tapi ase macam nak makan kek coklat sekarang..amira fatihah ahmad bazli,aku nak kek coklat boley tak walaupon sebenarnye hari nih birthday ko? *blink3*

ok,makanan eh..
first,makanan ape yang jadik feberet korang?mestila ape yang mak masak kan?
lagi2 kalo mak aku masak tom yam ke,nasi ayam ke,kari ayam+papadom+sambal belacan ke,atau mak aku masak sambal tumis lauk ikan kering pon aku da ase heaven gler..
ehem2..yuhanes,bile nak mewarisi ilmu memasak nih? [tepuk dada tanye mood boley?]

second,korang makan waktu bile?kalo aku,tym lapar

third,bape kali korang makan dalam sehari?kalo aku,tgokla,rase perut lapar,makan jela hatta gule2 sekali pon..penah gak la,tym tuh aku,dun wanna be called siti,dil2 and ashy nk g tesco..mase tuh kitorang pose and bas  yang dkhaskan utk ke tesco cume ade pukol 7 malam..kitorang terlupe nk bawak makanan ringan utk berbuke and kebetulan ashy ade clorets,so kitorang berbuke ngan clorets jep..-.-'..rase cam sadis tapi kire okla kan drp tade ape2 kan..

fourth,kat mane korang selalu makan?kalo aku,kat tempat makan la..tadi kitorang makan tepi tasek..cool la gak sambil2 bagi ikan makan nasi..jangan cirit birit sudah sebab nasi aku ade sos sket.. :p

fifth,ni sebenarnye patot jadik soalan first,korang selalu bace doa tak tym makan at least basmalah?insya Allah, tu pon kalo tamo share makanan ngan unseenable creatures..

acece,macam belajar study skills pulak buat survey..paling ta boley blah kalo buat soalan
what is your gender?

  • male or
  • female or
  • other(please specify)
===*****--------------------*****---------------------*****===

tadi tym nak balik dr palace of nottingham,tibe2 terkeluar tajok pasal makanan plak..pasal kuih lapis..heee,da lame gler ta makan kuih lapis..da lame ta jumpe boley tak..keluar cerita pasal kuih lapis nih pon sebab lif kat palace of nottingham tuh corak dy macam kuih lapis..

yummy

aku lau makan kuih lapis,suke bukak lapisan demi lapisan..samela cam kak qyla..suatu hari tuh,tym dy bukak lapisan tuh,dy ternampak ade semut! eeeuhh..alhamdulilah dy bukak,kalo tak..alhamdulillah gak la..nak wat ape kan..alhamdulillah dy mmg ta ditakdirkan utk makan semut tym tuh..make,kalo korang nak makan kuih lapis,sile bukak selapis demi selapis..kate kuih lapis kan..
terbaik


bukan tu jep,kak qyla citer gak pasal kawan dy nak makan bahulu yang ade cip coklat..kawan dy cam ragu2 la,betulke tuh cip coklat?bile usya betul2,rupenye tu serangge..=0 aku ta maksudkan sume cip coklat tu serangge..kan serangge bentuk dy ala2 cip coklat..it is kind of camouflage..camouflage nih adela penyamaran yang digunekan oleh haiwan utk tangkap mangse atau berlindung dr musuh..so,it is applicable in kuih bahulu? =D

ade ala2 macam camouflage tak? tapi aku very sure tuh cip coklat,insya Allah
citer paling hot bile kawan kak qyla nih buat air milo..aku tataula kawan yang same or tak..kalo same mmg kesian..kalo kite bancuh air milo,kan kadang2 serbuk milo ade yang tak larut..make,kawan kak qyla nih amik la dan makan..korang nak tahu tak tuh ape?

LALAT!

p/s :makan cermat,lidah selamat..

KAKI SEMBANG

© CERITERA ET CETERA
Maira Gall