Sunday, 28 November 2010

CHAPTER 26-panjat2

 fuh~~

hari semalam penat betul melawan tarikan graviti..makin tinggi makin sesak napas rasenye..tapi trip kali nih lebih seronok drp bukit broga..bukit broga sesuai utk orang yang bersungguh2 nk against graviti..jalan curam semacam..

bukit nih ok sket..bukan sket sket,banyak..sebab ade byk spesies yang boleh diteroka kat sini..ade banyak view yang indah2 sambil memuji kebesaran ILahi..ade bnyak tempat2 yang menarik..jalan pon ta sentiase curam..ade gak yang landai..senang citer..cool la tempat nih..

kat mane tuh?


FRIM!!!


nih trip bukan saje2 ikot suke ati secubit garam sesedap rase jep..enjoy2 gak, assignment jangan lupe..coursework nih 10% utk subject Ecology,Energy and Environment..last coursework before final exam utk sem 1..first,sebelum perjalanan hiking bermula,

KITA TANGKAP GAMBAR DULU!

sebelom naik bas..aku ta sampai ag tym, tuh =(
muke happy nk hiking
ni pon muke happy nk hiking
sampai jep FRIM,mmg ta lain ta bukan kitorang amik gambar dulu..=p

muehehe..belakang tu john dr myanmar
sebelah laila tuh lucas name dy..percaye tak umo dy baru 15 taon dan sebelom masok nott dy amik o-level..bijak kan?
muke2 excited
sebelah kanan sekali tuh marine name dy
dil2 dan athirah..adekah nih iklan ubat penghalau nyamuk?
dipayungi pokok
cool
tga syok2 bergambar,tour guide kitorang plak dtg..bg briefing ah kalo ikot bahase orang kampung ak..kitorang ade 50 lebey orang..so,divide into two groups..group kitorang dpt tour guide yang lg byk pengalaman..haji nasir namenye..serius aku suke pakcik tuh..lucu2..byk gak bnde dy ckp yang ade kat dalam utan tuh yang aku ta caye ade mcm beruang..nampak sket ah muke pakcik tuh bengang ngan aku tapi still maintain cool..i loike!! sorryla pakcik..bukan selalu jumpe pon..haha
haji nasir
uncle yan..lead group ag satu
focusnye
gambar hiasan
saje2
macam2 ragam
briefing
 lepas briefing, kitorang masuk muzium dulu..tgok sample yang ade kat dalam tuh..

ikan nih besar3 punye! 1 meter lebey ade kot
haji nasir bg explaination pasal pokok berakar banir
her eyes..her eyes..make the stars look like they'r not shining..
musang pulut yang diawet..mulenye aku ta percaye
belangkas..aku pk ikan pari..mmg ta logik..
tongkat ali kot nih..
belacak..aku ta jakun sebab kat parit jawe byk..heh..bajet pule..
makan dulu sebelom hiking..lapar kot..belakang tuh lecturer bioscience yang tolong temankan sekali..ta ngat plak name beliau ape..
percaye ta belakang kitorang tuh sebenarnye rumput?
PENDAKIAN BERMULA

first tym aku ngat kubur..tp bukan sebenarnye
lucu bile kat utan ade port utk amik gambir..oh,laila tga pegang aku tuh,bukan aiman
camerawoman
subhanallah..kalo tgok sendiri,mmg cantik gler,,nampak pokok nih bertingkat2
subhanallah,pokok2 tuh ta bertindih pon

err..aku ase tuh bukan kubur
subhanallah..besar kan akar dy
fokusnyee
dalam perjalanan kat sinila aku terjumpa pacat!!! ngee..geli2..ta sempat nak snap gambar sebab tym tuh cume kegelian yang ade kat dalam pale otak aku..make,aku "snap" dr inche google yang berotak geliga..
toink toink
leeeentik gitu
bukan pacat jep..ulat gonggok yang besar punye pon ade..
sebijik cam ni la besar dy..serius ak menjerit.."lipan!" heh..mane aku tahu tuh ulat gonngok sebab aku ta pena nampak yang besar gilaa cam tuh..ulat gonggok tuh pon gelakkan aku agaknye sebab jakun..
then,kitorang bergerak utk berjalan di canopy walkway pule..yeay..
road to be taken
fuh~fuh~fuh~
hurry up guys
jalan nih ok lagi sebab ta curam..ni belom masok port utk mendaki ke canopy walkway..500 meters up..setelah bersusah payah,akhirnye..





alhamdulillah..sampai pon
5 org satu group



ni la canopy walkway
aiman
laila dan kak qyla
happy nyee
laila
hati2 laila
aku suke tangge dy
ape2 hal,pon,aku nak bagi penghargaan kat taufiq sebab sudi bawak beg aku semase dalam perjalanan ke canopy walkway yang kecuraman dy ala2 bukit broga..susa sebenarnye aku nk bagi penghargaan kat mamat nih..aku terharu sebab aku selalu kutuk dy..xD bukan beg aku jep,beg mas and yeo yin pon dorang tolong bawakkan..nicky,taufiq,terima kasih..

perjalanan turun
air terjun yang seeeejuk
sebelah kanan tuh yeo yin name dy
tu la kisah kitorang semase di FRIM..seronok gilaa..Alhamdulillah, pemandangan dy mmg cantik..
terima kasih kepade kak qyla sebab bg izin merembat gambar2..gambar2 dr phone aku pon ade,tapi lebey byk kak qyla punye..
kak qyla bwk kipas utk pengapit dy nnt..hehe
harap suatu hari nanti dapat pergi FRIM lagi..

-setel-

KAKI SEMBANG

© BingKiSan
Maira Gall