Tuesday, 2 November 2010

CHAPTER 14-huh


tadi pagi,aku ade test ecology,energy,and environment..oh,test tuh boring utk diceritakan sebenarnye..sebabnye,jawapan aku sangat2lah kerepek..aku nak cerita malam sebelum test tuh..ok,petang dulu..kite kene ikot kronologi..

mungkin besh kalo MCQ punye soalan ade pilihan jawapan 'who cares?'
petang tuh,aku main netball..ye,netball..sungguh aku ta percaye aku boleh main dan mule suke bnde luar alam tuh..kalo dulu,aku bukan suke bersukan2 mengeluarkan segale contaminated things dalam badan..kate nak jadik budak lab,kenela pakai bahase lab..biar bajet sket di sini..ok,sambung..tapi sekarang,entah seruan dari mane yg dtg yg membuatkan terase nak join bnde luar alam tuh..yela,dulu aku lebey prefer main handball drp netball..bg aku dulu,netball nih leceh..kene ikot rules yg mcm2..entah bape bakul sumpah seranah aku lontarkan kepade netball dulu..mungkin suke menyumpah bnde luar alam tuh,make,aku termakan oleh sumpah..ye,aku sekarang sedang di digest oleh bnde luar alam tuh..ta kesahlah..fun ah bnde tuh..rules ta mnjadi masalh sbb aku mmg type suke rules..sungguhlah dan sangatlah rindu tym jadik pengawas bajet dan kerek+skema kat SMK Pekan Baru Muar dulu..

after main netball,aku balik,mandi,sembahyang dan pukol 9.00 malam,aku dan malam pergi ceramah yg disediakan khas oleh islamic society utk budak2 malay..mungkin ceramah tuh dicadangkan oleh brader asrul-naib pengerusi islamic society..ingat senang ke budak melayu nak dpt jawatan setinggi tuh..dah la die sorang jep malay yg pegang jawatan tinggi,yg lain sume foreingners..subhanallah..ok,dy budak kisas..tapi aku sedar,level aku ta setinggi dy..byk lg bnde aku kene belajar..

ceramah yg aku dengar tuh menjadikan kitab 'asas2 islam' oleh abul a'la almaududi sebagai rujukan..ceramah tuh pon fun sbb utz nur syazli tuh lucu sgt..

after ceramah,konon2 nk membajetkan diri belajar kat dalam bilek walaupon ngantok..tgok nota ,ecology, energy, and environment tuh pon da tade mood nk belajar..make aku amik alternatif dgn mngambil kertas yg ade lirik lagu dan menyanyi2 since aku sorang jep yg ade kat dlm bilek tym tuh..ngatkan try nk hadirkan mood study tuh kononnye..last2,lepas nyanyi,aku tidur gak..tym tuh baru pukol 10.30 malam..serius ngantok giler tym tuh..da ngantok,tidur ah kan..subuh baru aku bgun,sembahyang,mandi then baru study ecology,energy, and environment..lepas abeh study,aku tgok jam baru pukol 8 pg sedangkan test start pukol 9 pg,make aku pon menggunakan mase yg bersisa tuh dgan mnyambung tidur..

lg sepuloh minit test nak start,aku pon mulekah langkah berjalan ke F1A09..mase tuh,hujan turun renyai2..oh,patutlah aku terase sgt susa nk membuke mate lepas tidur pukol 8 pg tadi..mase berjalan melalui student assosiation(food and social court) ,aku ternampaklah sorang mat saleh ni..hensem agaknye tapi sakit mental sket..nak tahu kenape?sebab tym gerimis tuh,dy boleh duduk kat tempat makan yg berbumbungkan payung(mcm kat gerai2 tepi jalan tuh) sambil bace buku..dey uncle,mau basah lah buku tuh..ok,tu cume iklan..

make,akibat malas study,aku bg kerepek tym test tadi..
gambar hiasan..aku tataula dr. daniel smith makan kerepek tak
pengajaran : tade pengajaran yg boleh diambil di sini

*****-----------------------*****--------------------------***

"aku ta tahu kenape aku rase aku sedang merampas seseorang dari seseorang padahal aku tade niat nak merampas pon..adekah ini mainan perasaan semate2 atau mmg betul aku sedang merampas tanpe aku sedari"

cool la monyet nih

erk..
ayat nih aku quote dr diri sendiri unknown..terase mcm besh letak kat blog..

sile amik perhatian..iklan semate2..no wondering please..

KAKI SEMBANG

© CERITERA ET CETERA
Maira Gall