Sunday, 7 November 2010

CHAPTER 15-macam x macam = macam2

hari tuh,ketika ade kelas psychology,aku merase yg bore amat menunggu lecture yg ta masok2 lg..tym tuh,ase cam nak declare "class is cancelled today" ala2 gaye Tunku Abdul Rahman mendeclare hari kemerdekaan..oh,aku berkate2 seolah2 aku suda diwujudkan pd waktu tuh..

oleh sebab bore,make,aku pon mengusya keadaan sekeliling,memerhatikan gelagat kwan2 yg membuatkan aku terase seperti sedang berade di university Lim Kok Wing..kenape? err..aku ase,university tuh penuh ngan cine kot..abaikan..bore usya kwan2,aku pon usya gambar2 yg ade kat dinding..ade satu gambar nih betul2 menarik perhatian aku..

ape yang menarik perhatian anda?

gambar nih kan?

sungguh unik sekali..

terase bagai..bile sesuatu lecture tuh boring,aku mahu tunjukkan lecturer tuh gambar nih..ya,,barangkali beliau akan paham dan berhenti bg lecture on the spot..tapi,ade juge kemungkinan yg lecturer tuh belanje aku makan sebab berlaku jujur dgn beliau..atau mungkin lecturer tuh akan bg aku special consultation atas perkare2 yg aku ta paham..atau mungkin lecturer tuh akan memuji aku sbb aku berani menyatakan kejujuran..oh,ape lagi? aku ta nampak sebarang kemungkinan lg..

*****----------------------*****------------------------*****

hari tuh,aku berjalan2 dengan dun wanna be called siti and ru di kajang..aku sebenarnye mengantok+lapar pde ketika..tp dun wanna be called siti sgt2lah gedik..menseduce aku agar menemaninye..ok,aku fly flag kaler putih..aku pon join dy g kajang..

sebenarnye tade ape pon yg besh di kajang melainkan kasut2 yg begitu menarik minat aku utk membelinye..sangat cantik rupanya dan harganya..disebabkan harge yg cantik itulah aku terpakse membatalkan niat utk mempropose kasut tuh..

ketika dlm perjalanan pulang,tibe2 aku terjumpe satu penemuan baru..ta sangka aku akan jumpe mende alah nih kat bandar kajang..tepi jalan lak tuh..unbelieveable!

porche!
teruja aku melihatnye..dun wanna be called siti dan ru juge begitu..kereta yg bernilai hampir rm 1.5 juta hanye di parking di tepi jalan dan bukannye di tempat eksklusif..

hakikatnye,porche bukanlah sebuah kereta yg menarik minat aku utk membelinye sbb design dy ta lawa..aku lebey suke design lotus..nampak elegan..porche,aku cume suke pd namenye yg unik dan hargenye yg mahal..ye,hargenye..is it possible to mengharapkan mas kahwin semahal itu?

giler
giler betol..macam betul2 kene penyakit wahan jep..-.-'

kate Rasulullah,wanita yang berkah itu kahwin pada usia muda,anak yg ramai dan murah maharnye..

nk kahwin cepat?
haila,masak pon ta pass ag..terima kasih jepla

anak yg ramai?
err..adik yg sorang tuh aku asyik sakat jep nk anak ramai konon..

mahar yg murah?
ikot standard johor,rm 22.50..murah ah tu kan..tp aku lebey prefer kalo mahar tuh something yg aku boleh gune cam kalung emas ke,gelang emas ke..kenape emas?sbb at least aku ley gadai kalo aku nk gune utk pape ke..akceli,aku sebenarnye ta suke pakai emas..aku lebey suke silver..tp pade nilai,aku lebey suke emas drp silver..hu~..gler mate kewangan..tape ah..sekadar yg mampu..

tp aku ase lagi indah perkahwinan saidina Ali ngan saidatina Fatimah kot..sebab mas kahwin saidatina Fatimah tuh ayat al quran=qalamullah..indah kan?kenape mas kahwin saidatina Fatimah ayat al quran?sbb saidina Ali seorang yg miskin..beliau ta mampu nk bg harte..pade aku,ayat Allah lg indah drp ayat 1.5juta poun sterling..kan?

ok..aku sedar aku bawah umo nk citer sal kahwin nih..next~

*****----------------*****-----------------*****

aku ade berita nak disampaikan..

nak wat gaye ala2 macam org umumkan tarikh puase tak?

tak~~

ok..

aku nk umumkan yg

aku dapat 6 ekor anak kucing baru!!!

3 ekor kelabu

3 ekor itam

cuuuuumeeeeeel sangat..

ok,hiperbola gler..

sile ucap tahniah

ade sape2 nk bg duit?

huh?
soalan di atas adela kerepek semate2..sile abaikan..

nota kaki:sebenarnye aku tatau nk tulis ape..-.-'

0 reaction:

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template