Saturday, 11 December 2010

CHAPTER 38-anak baru

OMG..
roomate aku ade hamster!
cuumel sangat2..name dorang cikin dan shah..baru 5 bulan and asyik tdo jep..betul2 macam baby..
pestym aku tgok hamster bukak kuaci sendiri..betul cuumel..dan cuumel..
ashy kate tuh anak2 dy..make mereka pon dikire anak2 aku gak secare tiri..haha..tapi aku lebey prefer anggap dorang adik..macam kucing2 aku..aku gelarkan diri aku kat dorang sebagai kakak..kucing aku berbelas2..kirenye mmg ramai gila la adik aku..xD

ok,aku baru abeh exam final islamic studies
Alhamdulillah..

dan sekarang sedang excited sebab nak balik uma..oyeah..merdeka sekejap..walaupon sebenarnye aku patot da start belaja untuk final exam next year..bulan january nanti.. -.-'
cakap pasal exam terase adrenaline da rush kat vein aku..jantung pon da tukar dr sympathetic kepade parasympathetic..berdegup laju2..selaju cheetah berlari nak tangkap rusa..

ok la sume,aku nak g lunch nih..ade tym,aku update la blog nih..

take care

Friday, 10 December 2010

CHAPTER 37-zombies part IV

malam nih dan malam tuh..dua hari jadik zombie seperti biase berlepaking kat lab comp..yang first tuh bolehlah dikelasifikasikan sebagai zombie yang berilmiah..sebab sume sibuk nak siapkan essay assignment Ecology, Energy and Environment..memang malam tuh segale jenis forest boleh ingat..lowland forest,hill dipterocarp forest,peat swamp forest,mangrove forest dan ape jua forest yang related kat malaysia..it is kind of cool,huh?..bukan cool sebab buat kerja last minute,tapi dapat tahu sume pasal forest tuh..

Alhamdulillah,
dapat jugak siap dan hantar..dan part yang paling aku rase hampeh,aku ta check balik pon essay yang aku buat..semuanya bergantung pada microsoft word yang tolong checkkan grammar dan spelling..yelah,kate technology maju,buat nak nak kufur nikmat kan?

tadi,aku cakap kat laila nak buat blog pasal zombie malam nih..tibe2 dy buat gempak tamo jadik zombie tapi mahu jadik vampire ala2 cerita vampire diaries dan twilight yang ade bnyk name siri..oh,kau mmg sengaje mahu merapatkan diri dengan stefan kan..jeles tahu..


tak tak tak

jadik zombie gak
aku tamo ramai jadik mangse bila kau hisap darah mereka..chillex ok..nih blog aku..kalo kau ta suke,sile blah..haha(demon laugh)


tapela,kau amikla stefan,aku mengalah..aku amik shane west dalam a walk to remember..
shane west
malam nih jadik zombie pon sebab konon2 nak siapkan essay islamic studies pulak..sungguhlah bajet..seperti yang dijangka, lain pulak jadiknye..baru separuh page jep siap..esok due date..esok jugak final exam islamic studies


-.-'

===*****-------------*****----------------*****===

syiah,
persoalan tuh ta timbul sampaila laila cakap yang roomate dy syiah
mehrzad namenye,dari Iran..tapi dy bukanlah syiah yang macam syiah extremist yang selalu kite dengar kat tv..

dy still percaye,tiade tuhan yang berhak disembah melainkan ALLAH,dan Muhammad itu pesuruh ALLAH

untuk better explaination pasal syiah,boleh klik ayat kat bawah

ape tu syiah?

dan jugak kalo rajin singgah2 kat blog faisal tehrani yang ade kat dalam blog list aku..dy banyak menceritakan pasal kehidupan orang Iran,Iraq dan syiah..

wallahua'lam

nota kaki:perasaan agak sedikit tertekan buat entry nih dua kali sebab entry yang first ta ley publish..tape,sabar itu cantik..

Wednesday, 8 December 2010

CHAPTER 36-semangat

pagi itu,cuace redup sekali..malah sampai ke petang..dan aku pula mengisinya dengan bermain futsal bersama rakan2 dan senior2..selepas bermain,kami membuat halaqah,mengadakan sesi taa'ruf,bermain sedikit game dan sedikit berkongsian ilmu..-ayat skema-

sebelom tuh,aku nak bercerita pasal game yang kitorang main..game nih,sume orang kene bukak kasut,letak kat belakang dan pejamkan mate..semase mate kitorang dipejam,kasut2 kitorang ditukar..oh,rupenye,kitorang kene meneka personaliti orang berdasarkan kasut yang kitorang dapat..ade sorang kakak nih dapat kasut crocs..salah satu point yg dy cakap pasal tuan punye kasut crocs tuh adela kacukan..bile dah tahu sape tuan dy rupenye tuh kasut pinjam..huaaaa..dan tuan sebenar dy mmg bukan kacukan..make aku membuat theory,kasut maybe melambangkan personaliti dan bukan genetic..xD kan? tapi,kalo boley melambangkan genetic,rase-rasenye kasut ape yang boleh melambangkan kacukan melayu-indonesia?

selipar jepun

entah sape punye
ok..hari tuh kakak tuh bercerita pasal hamasah..iaitu semangat..di mane semangat nih setiap syabab(remaje) ade..dan kebiasaannye hamasah nih bersifat sementara..ala2 tahi ayam yang hangat,cepat betul dy sejuk..cam tuhlah..dan aku akuinye..sebab aku type buat something ikot mood..lantaklah kalo esok deadline pon,kalo mood da tade mmg ta ley nak kate ape..tapi gila la aku kalo ta siapkan jugak..gaye bajet macam boley skor tinggi gila dalam exam..bile da terase tekanan sebab garisan hantar tuh da hampir mati,baru nak buat..gila pencuri mase aku nih..

game futsal yang kitorang main, boley menjadi analogi utk kehidupan dunia..semua orang berhamasah jiddan utk mengejar bola dan menggolkannye..ye,hamasah yang tinggi datang dalam waktu remaje..dan amatlah rugi seorang remaje tidak bersungguh2 dalam mencapai matlamat hidupnye..aku ta cakap matlamat kat sini nak jadik seorang pakar genetic tumbuh2an atau menjadi seorang doc yang gila pro..tapi matlamat hidup kat sini adela menjadi SEORANG HAMBA ALLAH dan KHALIFAH yang MEMAKMURKAN BUMI..main futsal ade limit mase..dan macam tuhlah kehidupan dunia..dalam mase yang sekejap tuh,dapat tak kite menjaringkan gol kite..

dunia mase sekarang sangat jelas masyarakatnye yang ramai menyokong undang2 jahiliah,pakaian2 jahiliah dan gaye hidup jahiliah..jahiliah itu bukan sahaja boleh dieertikan sebagai tak tahu ape2 tapi boleh jugak dieertikan sebagai lack of islamic life practice
..make,ape2 sahaje yang bukan dari islam make ia jahiliah..

they are accelerating
are we making constant speed?

dan gaye aku tulis macam da tade sisa2 jahiliah dalam diri pulak kan..gaye macam dah berusaha habis tumpaskan jahiliah even dalam dlm diri sendiri..aku manusia..ade tym iman naik,ade tym iman turun..ade tym aku baik..ade tym aku ase nak kenekan org..life not fun ah kalo tade gaye nakal ala2 budak2 zaman tadika kan..huaaa..

"we will never reach perfection because there is always room for improvement. yet,along the way to perfection you will learn to get better"

Monday, 6 December 2010

chapter 35-perpindahan

daripada amirul mukminin abu hafs Umar ibnul khattab r.a berkata: aku mendengar RASULULLAH s.a.w bersabda:

"sesungguhnya setiap amalan itu bergantung kepade niat dan sesungguhnya bagi setiap orang adela apa yang diniatkan. barang siapa yang hijrahnya menuju kepada ALLAH dan rasulNYA, maka hijrahnya kepada ALLAH dan rasulNYA. barangsiapa hijrahnya kerana dunia untuk mendapatkan habuannya atau kerana perempuan yang mahu dinikahinya,maka hijrahnye ke arah yang ditujui itu"

niat bukan sekadar
"sahaja aku solat subuh dua rakat tunai kerana ALLAH taa'la"

bukan sekadar
"sahaja aku pergi sekola untuk menuntut ilmu kerana ALLAH taa'la"

itu bukan niat
ustazah aku cakap
niat adela lintasan hati
lintasan hati yang paling dalam

camne tuh?

contoh situasi
"eh,da masok waktu..baik aku cepat solat..kang mak membebel pulak"

walaupon kite solat kite sebut kerane ALLAH taa'la
tapi niat kite yang paling sebenar adela tamo dengar mak membebel
kan?
tu lah niat sebenarnye

situasi lain
"aku sebenarnye malas nak pergi ziarah dy..tapi nanti ape pulak orang lain kate kan..kawan ta ngat kawan"

kalaupon semase melangkah keluar,
dy lafaz niat
"sahaja aku melangkah keluar dr rumah untuk menziarah kawan kerane ALLAH taa'la"
tapi niat dy yang paling sebenar adela utk dielak drp dicaci kawan.

jadik camne amal kite ALLAH nak terima kalo niat kite hanya sebagai syarat ibadah
dan bukan keluar dr hati yang sebenar-benarnye?

aku ta maksudkan tym solat nanti
kite ta payah sebut lafaz niat dalam hati
bukan bukan bukan
lafaz niat tuh rukun
mane boley tinggal
tapi biarlah lafaz niat tuh seiring dgn niat sebenar kite

wurud hadis(sebab hadis dilafazkan)di atas
berlaku semase penghijrahan RASULULLAH
tym baginda berhijrah bersama para pengikut baginda
ade sorang sahabat nih bukan berhijrah sebab nak tolong sebarkan ISLAM di Madinah
tapi sebab nak berkahwin dgn perempuan yg dy suka
dan perempuan tuh tinggal kat Madinah
akhirnye,niat sebenarnye terkantoi kepade RASULULLAH
make RASULULLAH pon lafazkan hadis tersebut

kalo kite betul2 berubah kerane ALLAH
make sampailah hijrah kite kepade ALLAH
kalo kite berubah sebab orang yang kite sayang
atau sebab ta tahan dgn kutukan orang sekeliling
atau saje nak attract orang sekeliling
make perubahan kite hanyalah kerane mereka
dan hanya hati mereka yang puas
sebab tuh kadang2 manusia berubah jadik macam dulu balik
bile sesuatu yang menjadi sebab utk kite berubah da tiade

kesimpulannya,
kalo kite berubah kerane sesuatu yang kekal
make perubahan kite pon kekal,insya ALLAH
kalo kite berubah kerane sesuatu yang pasti binasa
make perubahan kite pon ta kekal lame

wallahua'lam

selamat berhijrah kepade semua xD


 

CHAPTER 34-apaper jep

aku tatau nak citer pasal ape
sebab banyak sangat bende nak citer!

first,

novel dear john
part yang buat aku terkantoi nangis
kate laila,novel dear john dgn movie dy banyak yang beza
citer dy kat dalam novel lagi besh drp movie dy
bukan dear john jep,tapi
citer vampire diaries kat novel pon ade yang berlainan dengan citer dy kat movie
citer nih kat movie lagi best drp yang kat novel

kesimpulannye-der,boleh tak jangan tukar skrip asal?

second,
kadang2 manusia nih
dari luar nampak jep cam bad
muke brutal
perangai ntahpape
tengok muke macam anak mafia
gaye ala2 samseng jalanan
perokok tegar
peragut beg wanita
tapi sebenarnye
kadang2 kite selalu SILAP
dan kalaupon betul dy jahat
dy juge manusia
yang juge membuat silap
dan mungkin 
still ade kebaikan dalam diri
dan bile tengok orang jahat try jadik baik
part tuh lah yang buat ati aku tersentuh gila

third,

kite selalu bergosip pasal orang disekeliling kite
contoh,
lecturer yang slang terlebey senget yang cume difahami ayat
"c u in the next class"
classmate llk yang kurang digemari yang entah macam mane boley terserempak,
lecturer muke cun dan market walaupon ta jadik artis,
kawan2 dan diri sendiri yang perangai kadang2 ntahpape,
anjing yang tibe2 terkejut ternampak manusia di balik pintu,

OMK! (oh mak kau)
baju yang baru sidai tibe2 ujan,
makanan dan rasenye ta kena pade taste bud,
essay yang kene buat walaupon da abeh belajar

perasan tak
cikgu pula ta bergosip macam kite
tapi cikgu bergosip pasal kite!


cane nak bg kite naikkan result kite
melayan karenah kite yang ntahpape
bersabar bile kite selalu kat kelas belajar pakai medulla oblongata
geram bile selalu terbang tanpe sayap
ta pernah muak nak ajar kite bende yang same
dan sanggup ajar tym bukan waktu kelas
terima kasih cikgu!

fourth,

aku nak sidai baju
tengok cuace mendung gelap kat luar
tapi aku tetap sidai
walaupon aku tahu nnt bau dy ta sedap
sebab aku da basuh!

fifth,

handphone memainkan lagu fall for you
name dun wanna be called siti muncul kat skrin tepon aku
aku pon jawab
bual dan bual
sampai satu part nih dy cakap
"EH,SUARE KAU LAIN KAT TEPON"

"eh,suare kau pon lain kat tepon"

"MEMANGLAH,SEBAB AKU NI LAILA"

oh
*blush*

sixth,
eh yuhanes,kau nak buat rumusan hidup kaukah? (0.o)

ngehehe

thank you ALLAH for giving me everyday different stories

Saturday, 4 December 2010

CHAPTER 33- is not good

"sehebat mana pun kau, setinggi mana pun ilmu kau,
setaqwa mana pun kau pada tuhan, ko tetap ade rase lapar mcm aku, rase haus mcm aku...

jangan rase level ko lagi tggi dr org lain... riak sgt pun xbole der...
da konpem masuk syurga ke weyh ?"



serius aku copy paste ayat nih dr fb kawan aku
bukan curik
rembat jep
orang yang buat ayat nih pon bg jep
aku pon sapu jep la


aku tatau citer dy yang sebenar
aku pon tamo tanye
bimbang nnt lebey kepade umpatan drp pengajaran
manusia kan
iman tinggi sampai langit ke tujuh pon
tetap akan lakukan kesilapan


aku pernah merase situasi macam tuh
di mana2
dan aku ta suke sangat2


of kozzz la der,sape yang suke?


aku ta kate aku ta pena ade perasaan tuh suatu ketika dulu
aku tahu riak,ujub,takbur
tuh sume perbuatan keji lagi tercela
tapi perasaan tuh muncul tanpe aku mintak kehadirannye


syaitan~~~


aku manusia
make aku pasti akan ade melakukan kesilapan
aku manusia
make aku juga mempunyai perasaan


dan bile ase jep perasaan keji tuh
cepat2 istighfar
siape ko nk merase kebanggaan tuh sume,yu?


dulu,tym kat KISAS
kitorang punye president hawa bg tazkirah
dy kate
cube kite tengok nama2 Allah
then cube kite tengok sifat2 manusia
ade persamaan kan?
cume bezanye,nama2 Allah jauh lebih mulia dan lebih besar dr manusia


contoh
manusia ade yang penyayang
ALLAH pule maha penyayang
manusia ade yang memberi kebaikan
ALLAH pule maha memberi kebaikan
manusia ade yang bangga diri
ALLAH pule maha megah memiliki kebesaran
manusia ade yang buat kejahatan terhadap manusia lain
ALLAH pule maha memberi kemudharatan
manusia ade yang lembut
ALLAH pule maha lembut


jangan salah faham
ta sume name ALLAH manusia ade
macam yang maha awal
yang maha akhir
yang maha satu


aku just nk highlight kat sini
dr mane kite dapat perasaan bangga tuh


rasulullah pernah cakap-


 “Suatu yang paling aku khuatirkan kamu ialah syirik kecil, lalu ditanya oleh sahabat: Apakah syirik kecil itu ya Rasulullah? Kemudian baginda bersabda: Riak”. (Hadis riwayat Ahmad dan Baihaqi)


ape maksud syirik?
mendue tiga empat dan meramaikan tuhan yang disembah selain ALLAH
kan?


cane riak ley jadik tuhan pade kite?
bayangkan kalau seseorang tuh dapat A dalam sesuatu subjek
dy sorang jep yang dapat A dalam kelas tuh
make dy pon berase bangge
dalam hati dy berkata
"wah,pandai gilaa aku nih"
dan dy lupe sape yang memberi dy kepandaian
dan dy merasekan dy pandai sebab usaha dy
make secare automatik
dy telah bertuhankan kepade usahe dy yang membuahkan kepandaian
dan bukan ALLAH


nau'zubillah


bile kite sedey tengok orang lain pandai drp kite
kite sedey kite da berusaha lebey dr dy
tapi dy tetap pandai
result tetap gempak
markah tetap tinggi melangit
anggaplah
selain ujian
selain tauladan
tu juge tande kasih sayang ALLAH
mungkin kite belom layak terima kejayaan lagi tym tuh
sebab mungkin kite ta ley nk deal dengan perasaan bangga nanti


dan mereka yang sentiase mengecapi kejayaan
dan dalam mengecapi kejayaan tuh
mereka lupe kepade ALLAH
mereka semakin jauh dr ALLAH
ingatlah
bahawa itu bukan rahmat atau kasih sayang ALLAH
tapi ALLAH sememangnye mmg mahu jauh dr mereka


dear,
wake up
and look at the sky
watch the birds flying around
hear the sound of wind
and close your eyes
feel your heartbeat
and see then how your systems work


all that is from ALLAH
and will return to ALLAH

Friday, 3 December 2010

CHAPTER 32-manusia fotokopi

di hari yang indah ini
dalam cuace yang cerah
make aku pon membuat keputusan utk membasuh baju
menyidai baju
dan mengangkatnye nanti pabila kering

sebenarnye entry nih bukan pasal sidai-menyidai baju
tapi aku nk dedikasikan kepade due orang manusia
manusia yang nampak same tapi langsung ta serupa

gambar nih terlalu comel bg dorang

 03 DISEMBER 1992

kehadapan kembar,
bile aku ternampak tarikh 3 DIS kat handphone
jujurnye aku ta ingat pon tuh birthday korang
tapi yang pasti
tym tuh aku dapat ase
ade something pasal tarikh tuh
then aku bukak facebook

oh!rupenye..

first tym dalam hidup
aku terlupe birthday korang
maybe sebab bz
banyak bende nk fikir
maaf,
aku bukan sengaja lupe
mungkin jugak korang terlupe birthday sendiri!

sorang aku da wish
adeke dy mintak adia
gula-gula 5 sen aku mampulah
muehehe

lagi sorang belum lagi
tapi aku harap dy bace entry kali nih

kembar FAFA..jangan tanye aku cilok gambar nih dr mane

SMK PEKAN BARU MUAR
1KAA+1A,2KAA,3KAA,4A
lepas sebulan di 4Arif,aku dihantar oleh ALLAH ke Kolej Kampung Jawa
dan kemudian mereka ke Sains Muar
mereka dipanggil kembar FAFA bukan sebab dorang ade kaitan ngan fara fauzana
bukan bukan bukan
sebenarnye aku pon tatau kenape
tapi aku ase
mungkin sebab name dorang

abang-muhammad farid akmal bin adam
adik-muhammad fariz akmal bin adam

aku nk ucapkan
SELAMAT ULANG HARIBULAN LAHIR kat korang
semoga berjaye menjadi hamba ALLAH
dan khalifah yang berjaya di dunia dan di akhirat

akhirnye
da 18 tahun korang eh
lambatnye!!!

ok,harap ta lupe buat sujud syukur

nah..adia..sharing is caring..ape yg special pasal adia nih..korang ta ley bukak,tapi boley grab jep xD

-setel-

CHAPTER 31-cobaan

penat sudah mengusya blog manusia di sekeliling
yang aku kenal
yang aku ta kenal
blog mereka
not bad~
tapi aku bg thumbs up jari kaki dan tangan
pade blog yang bile kite membacanye
bagaikan berade di taman2 syurga
maksudnye
isi2 yang dy bagi berilmiah dan buat kite makin dekat dengan yang maha melihat

ade satu blog nih
aku usya komen2 yang ade sekilas lalu
dan mata aku tertancap pade satu komen nih
yang aku suke gilaa

tapi aku tamo tulis komen tuh balik
aku ase ta besh menquote komen orang
nak summarize
aku ase bukan summarize namenye
reessay adela

camni..
bile kite ditimpa sesuatu ujian
ade tym kite rase ujian tuh ringan
baru ase susah sket tbe2 ALLAH da bg jalan keluar
jadik kite tunjuk rase syukur tuh sikit
kadang2,kite ase ujian tuh berat sangat
jiwa terseksa
hati rase da sanggup nk pikul
sampai kite akan kate dalam hati
"ya ALLAH,di manakah bantuanMU?"
make bile ALLAH bg jalan keluar
kite tunjuk rase bersukur tuh sangat la banyak

kenape eh ujian ade sikit dan byk?

jadi analoginye macam nih
kalau ALLAH menimpakan ujian yg ringan, maka kita juga akan memandang ‘ringan' pd Allah.
kalau ALLAH menimpakan ujian yang berat, maka bukankah kita akn memandang ‘berat’ pd Allah?
jadik makin berat ujian
makin kite rase dekat ngan ALLAH kan?

Thursday, 2 December 2010

CHAPTER 30-terasing

"islam itu datang dalam keadaan dagang(asing) dan akan kembali dalam keadaan dagang(asing). Maka beruntunglah orang2 yang terasing"

ye,banyak kali dah aku bace hadis nih
banyak kali dah aku terjumpe hadis nih
banyak kali dah aku dengar hadis nih
sampai aku boleh hafal

tapi bape kali jep
setiap kali aku bace
setiap kali aku dengar
setiap kali aku lihat
setiap kali aku teringat
betul2 masuk kat dalam hati

aku ta pernah rase terasingnya ISLAM nih
sampailah aku sampai kat sini

pertame kali aku lihat orang muke berkerut2 nampak perempuan pakai tudung
pertame kali aku lihat orang cube jauhkan diri dari muslim
pertame kali aku rase "am i look like an alien here?"

Kolej Islam Sultan Alam Shah vs University of Nottingham Malaysia Campus

totally a big big big different!

aku akui
susah nak survive kat sini

tapi,hakikat yang paling buat aku rase bersyukur sampai sekarang
kat bumi yang buat aku rase terasing nih
buat aku lebey sayangkan ISLAM
buat aku lebey seronok nak amalkan ISLAM
buat aku lebey nak tahu pasal ISLAM
dan paling besh
buat aku rase
"im no longer YUHANES,im a ALLAH's SLAVE"
dan aku bangga bawak title hamba tuh

susah nak kikis karat2 jahiliah dalam diri
tapi ape salahnye mencube kan?
kalau bukan sekarang,bila lagi?
kejap lagi dah nak mati
bukankah kematian itu yang paling hampir?

betul,nak buat baik tuh susah
tapi nk buat jahat lagi susah
pade akulah
sebab aku tengok dengan mate kepale sendiri

aku g usrah hari tuh
kakak usrah cakap
"kite ta boley hina orang yang melakukan maksiat
sebab tuh adela ujian yang ALLAH bg kat die"

mungkin dalam ujian tuh die gagal
kite,
kalo hina orang2 yang macam tuh,
kite takkan mati
selagi belum diuji dengan bende tuh
macam
hee..apela orang tuh,ta reti2 ke nak tutup aurat?
tatau dosa ke?
ngat cantik sangatlah tayang itu ini depan orang?

mungkin,dalam hidup kite setakat nih
ALLAH bg kite persekitaran yg baik
orang2 sekeliling yang baik
make kite terpengaruh dgan perbuatan yg baik
macammane kalo ALLAH campak kite
kat tempat orang yg sume ta tutup aurat
dan membuka aurat tym tuh
adela satu keperluan dalam kerjaye,mungkin
kawan2 pon boikot kite sebab dy kate
kite kolot sgt tutup aurat
tym tuh baru rase iman betul2 teruji kan?
tym tuh,kite pulak yang kene hina balik

hidup ni macam bumi
sfera dan sentiase berpusing
sebab tuh
adakalanye bende yg same berulang kembali
percaye tak?

tengok jep dr sifat ISLAM kat hadis tadi
tengok jep sejarah nabi2 terdahulu
dah byk berulang pada zaman kite

setiap bumi yang ALLAH campak kite
ta kire kat mane pon
setiap gerak hati
ta kire bile2 pon
setiap kaki melangkah
ta kire berape jauh pon
pasti ade sesuatu yang ALLAH nak tunjukkan kat kite
pasti ade sesuatu yang ALLAH nak ajar kite
pasti ade sesuatu yang ALLAH nk beritahu kite

dan aku kat sini,
aku pasti,
ALLAH ada sebab tersendiri

 o ALLAH,
keep us always in YOUR path
until we return to YOU

CHAPTER 29-dalam sujud cintaku

DALAM SUJUD CINTAKU-devotees

KAU berikanku segala-galanya
dan KAU mengujiku dengan cinta dunia
yang sungguh indah
dan KAU hiaskannya dengan intan permata
dengan jua wanita
dan kedudukan
yang memalingkanku daripadaMU

dalam menikmati kurniaanMU
tak terucap lafaz terima kasihku
namun untuk menjadi yang terbaik
juga masih belum ku mampu

dalam sujud cintaku
fanaku diulit rindu
getirnya cemas di kalbu
takut hidup tanpa redhaMU

hanya keranaMU TUHANku
aku hidup
dan aku akan kembali kepadaMU
hanya padaMU
dalam sujud cintaku

===*****--------------*****--------------*****===

i fell grateful
for all kindness YOU give
i learn to be strong
for all test YOU give
i feel bless
for all joy YOU give
and
i feel disaster
for the bad YOU give
because with the bad
im afraid
if that is the sign
YOU are ignoring me
and not love me anymore

 o ALLAH
i know
when im in a joy
and i remember YOU
and show my gratefulness towards YOU
that is not a sign
that YOU wanna leave me
i know
when my heart is broken
and my tears rolling down
and i still remember YOU
and show my gratefulness towards YOU
that is not a sign
that YOU want me to be far from YOU

 but
YOU actually miss me
and because YOU love me


===*****------------------*****------------------*****==

nota kaki: currently in kak qyla's room,going to sleep here,wanna cari pasal with her in blog,maybe later(noughty laugh)


Wednesday, 1 December 2010

CHAPTER 28-MPH

masok hari nih,nih la kali ke tiga aku g MPH..due kali kat mid,sekali kat alamanda..saje jep tadi g MPH nk isi waktu petang yang lapang..lapang lah sangat..lab report ta siap ag..tape,tuh citer hari esok..

jalan2 g mid just g jusco and MPH jep..sambil2 usya kedai kasut n getah rambut kat situ..nk g jalan2 dan membeli kat temp yg branded mmg aku ta cukup duit yang ta ley di bawak mati..Allah kate jangan membazir..Najib kate,jadiklah pengguna yang bijak..aku kate,duit aku duit aku,duit kau duit aku..

AMBOI,MANYAK CANTIK LU AMOI

oh,time kasih..

ok,aku da start mengarut..

===*****-------------------*****---------------------*****===

iklan
mase nak balik tadi, train ktm mmg pack gilaa mengalahkan ikan dalam tin sardin..at least tin sardin adela ruang utk letak kuah dy..tapi dalam train ktm nih aku ase ko nak toleh kawan sebelah pon susah!
ok,aku exagerate..

iklan ekslusif
laila beli handphone baru!

KAKI SEMBANG

© BingKiSan
Maira Gall