Monday, 6 December 2010

CHAPTER 34-apaper jep

aku tatau nak citer pasal ape
sebab banyak sangat bende nak citer!

first,

novel dear john
part yang buat aku terkantoi nangis
kate laila,novel dear john dgn movie dy banyak yang beza
citer dy kat dalam novel lagi besh drp movie dy
bukan dear john jep,tapi
citer vampire diaries kat novel pon ade yang berlainan dengan citer dy kat movie
citer nih kat movie lagi best drp yang kat novel

kesimpulannye-der,boleh tak jangan tukar skrip asal?

second,
kadang2 manusia nih
dari luar nampak jep cam bad
muke brutal
perangai ntahpape
tengok muke macam anak mafia
gaye ala2 samseng jalanan
perokok tegar
peragut beg wanita
tapi sebenarnye
kadang2 kite selalu SILAP
dan kalaupon betul dy jahat
dy juge manusia
yang juge membuat silap
dan mungkin 
still ade kebaikan dalam diri
dan bile tengok orang jahat try jadik baik
part tuh lah yang buat ati aku tersentuh gila

third,

kite selalu bergosip pasal orang disekeliling kite
contoh,
lecturer yang slang terlebey senget yang cume difahami ayat
"c u in the next class"
classmate llk yang kurang digemari yang entah macam mane boley terserempak,
lecturer muke cun dan market walaupon ta jadik artis,
kawan2 dan diri sendiri yang perangai kadang2 ntahpape,
anjing yang tibe2 terkejut ternampak manusia di balik pintu,

OMK! (oh mak kau)
baju yang baru sidai tibe2 ujan,
makanan dan rasenye ta kena pade taste bud,
essay yang kene buat walaupon da abeh belajar

perasan tak
cikgu pula ta bergosip macam kite
tapi cikgu bergosip pasal kite!


cane nak bg kite naikkan result kite
melayan karenah kite yang ntahpape
bersabar bile kite selalu kat kelas belajar pakai medulla oblongata
geram bile selalu terbang tanpe sayap
ta pernah muak nak ajar kite bende yang same
dan sanggup ajar tym bukan waktu kelas
terima kasih cikgu!

fourth,

aku nak sidai baju
tengok cuace mendung gelap kat luar
tapi aku tetap sidai
walaupon aku tahu nnt bau dy ta sedap
sebab aku da basuh!

fifth,

handphone memainkan lagu fall for you
name dun wanna be called siti muncul kat skrin tepon aku
aku pon jawab
bual dan bual
sampai satu part nih dy cakap
"EH,SUARE KAU LAIN KAT TEPON"

"eh,suare kau pon lain kat tepon"

"MEMANGLAH,SEBAB AKU NI LAILA"

oh
*blush*

sixth,
eh yuhanes,kau nak buat rumusan hidup kaukah? (0.o)

ngehehe

thank you ALLAH for giving me everyday different stories

2 reaction:

gedebchik said...

jap jap akak tak faham sikit jalan citer hanes.. ayat sie melompat2 terlampau melankolik sgt!

yuhoney_s said...

haha..tapela lau akak ta paham
setiap bende dalma tuh ade makne tersendiri..ngeh3

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template