Tuesday, 11 January 2011

CHAPTER 42-baru

setinggi2 kesyukuran diucapkan kepade ALLAH kerane masih memberi keizinan dan peluang utk bernafas lagi di dunia yang fana' ini..semoga setiap zarah yang bergerak dalam tubuh ini semuanya atas keredhaan dan kasih-sayangNYA yang ta bertepi..

ye,kesyukuran bukanlah sesuatu yang hanya diucapkan tym birthday atau tym tahun baru atau hanya baru mendapat nikmat atau mendapat ujian tanda kite redha diuji tapi setiap hari..dan selalunye paling common tym baru bangun dr tidur..dan kalau anda terlupa mengucapkan ALHAMDULILLAH utk hari ini,masih belum terlambat utk melafazkannye..=)

ok,aku da terase skema..aku nak santai2 jep malam nih ilangkan tension study yg ta nampak sgt mcm study..XD..entry kali nih yang bertarikh 11.01.11,aku nak tulis azam aku..ye,mungkin lagi seronok kalau dapat tulis azam tym 11.11.11..oh,mungkin tarikh tuh terlalu lambat..

dan mungkin korang akan kate

 "apsal lambat sgt tulis azam?"

atau 

"azam bukan lebey appropriate dibuat tym tahun baru hijrah ke?kate orang islam sejati?" 

atau

ok,aku da ta ley pk ape lagi possibilities yang ade..tapi ape yang pasti,sekarang nih baru aku terpikir ape azam aku..bacelah 11 azam tahun baru aku sempena tahun 2011 kalau rajin..

1.aku nak try happy sentiase..kurangkan moody dan senyum selalu.
2.aku nak try sayangkan semua orang yang aku kenal,insya ALLAH.
3.aku nak try hafaz hadis dan recall balik ayat alQURAN.
4.aku nak enjoy the arts of breaking sikit2 rules.
5.aku.
6.ta.
7.tahu.
8.nak.
9.tulis.
10.ape.
11.lagi.

haha..ok..short and cathode jep azam tahun nih..tamola bajet nak tulis banyak..aku bukanlah seorang yang patuh kepade peraturan yang dibuat sendiri..

bagus kalo kite gtau orang ape yang kite cita2kan sebab in case kalo kite terlupe,ade orang ngatkan..bukan nak berlagak kalo kite heboh kat org impian2 kite..tapi sebagai manusia yang pastinye kite akan lupa,ade manusia lain yang tolong ingatkan..kan?

KAKI SEMBANG

© CERITERA ET CETERA
Maira Gall