Thursday, 20 January 2011

CHAPTER 46-name's origin

aku suke dengar orang yang ade name yang cantik..maksud yang cantik..dan kadang2 aku jeles gak dgn mereka..

bile orang tanye name aku sape dan aku jawab YUHANES..ade yang kate name tuh unik..ade yang kate name tuh pelik..ade yang kate name tuh cantik..thanks =)

tape sleck gak bile orng tanye ape maksud name aku tapi aku tatau..=( maybe name tuh tade dalam bahase arab..mungkin bahase lain ade..

sampailah satu mase nih,aku ternampak name YOHANES..name nih ade dalam kitab BIBLE..

beliau seorang pembaptis..seorang nabi..anak kepade nabi ZAKARIA..iaitu nabi YAHYA..ye,perkataan yohanes adela dalam bahase hebrew sebenarnye iaitu bahase orang yahudi di mane kalau ditukar dalam bahase arab adela Yahya..dan maksud Yahya adela hidup..

even yohanes dan yuhanes ta same ejaan tapi i am still hoping yang maksud name aku adela "hidup"

dan kalaulah dalam bible dorang eja name "yohanes" tuh "yuhanes", should i freak out or be proud yang name aku origin drp seorang nabi? =?

ta kesahlah maksud name aku apepon, still ,name nilah yang ALLAH akan panggil tym hari pembalasan nanti kan?

3 reaction:

gedebchik said...

taw pom...bersyukurlah ngan name mak ayah dah bagi.. tak payah compare ngan org len.. mase kite kecik kite bukan taw pape pun mak ayah letak name ape.. kite mne bleh nak kate "omma tamau name yuhanes" huhu..

p/s: akak first time tak kenal hanes, maymouna yg sebut name yuhanes.. then akak tny die who is she? She's from where? cause akak mati-matian (tak mati lg la) ingat yuhanes tu foreigner.. the terkejut gile maymouna kate yuhanes ni malaysian girl ok! unique!!

yuhoney_s said...

yeke?thanks akak..terharu kite

gedebchik said...

you should be proud k!

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template