Friday, 21 January 2011

CHAPTER 47-crab part two

kepade dy,

form one-ok,seriously,aku cume tahu tym tuh dy duduk kat belakang aku..aku tahu dy pandai dan ye,sejak tuh aku berlumba dgn dy..ta byk sgt kenangan dgn dy tym nih..tym tuh pon aku lebey rapat ngan hajar..budak yang duduk kat sebelah aku..

form two-o yeah..tym taon nih la kitorang start rapat..aku ngat lagi detik2 permulaan kitorang start rapat cam ne..mase tuh ade kelas KH kat bengkel..korang tahu kan KH tuh ape?Kemahiran Hidup..mase aku lower form,aku amik ERT aka ekonomi rumah tangga..mase tym cikgu tga mengajar tuh,tibe2 aku dapat surat..tgok sape sender dy-RAHMAH-nak kate terkejut beruk tadela sebab aku manusia..make dgn perasaan curiousnye aku membace isi surat tuh.."salam perkenalan" katenye..>.< huh, ngat kitorang nih lesbian? tadela,dalam surat tuh,dy just nak share isi hati dy..then sejak tuh,kitorang saling berbalas2 surat citer pasal masalah kitorang..dan lawaknye,kitorang nih sekelas..macam budk lain kelas plak nak main surat2..tapela,aku suke care2 klasik cam nih..seronok..sebab surat kite ley simpan dan bace balik..kate orang,nostalgia..

form 3-tahun PMR..nervous?entahlah..aku ta ngat..yang aku tahu,oleh sebab tym PMR tuh bulan puase,make aku asyik memikirkan keseronokan beraye menjadi orang yang bebas..kitorang masih lagi rapat..kadang2,lau gosip tuh terlalu hangat sampai ase cam terlalu leceh utk menulis,kitorang dating belakang kelas tak pon luar kelas..kdg2 ase mcm ta ley blah plak dating belakang kelas jep..tak pon,paling ok pon dating kat pasar rabu..ta puas dating kat sekola bergayut jep keje berjam2..sampai mak aku pon naik heran..yelah,hari2 kot jumpe kat sekola,balik uma gayut lagi..ta ke pelik..aku pon pelik..ade jep bende nak citer..oleh sebab asyik sgt bergayut menghabiskan duit mak ayah,mak aku bg limit 5 minit jep utk bercakap..-.-' oh,tuh bukan part paling sadis,part paling best..bile aku call rahmah dan cakap "eh,boleh tak kau call aku balik?ade mende nak stor.." ok,aku ase tu lah bende paling sadis aku pena buat..abehkan duit orang plak..tym tuh dy tade lagi handphone..so,susah la lau nak msg2..lau dy msg pon pakai handphone abg dy..baik call kan? >.<

form 4-ALHAMDULILLAH,kitorang dapat straight a..kitorang dapat tawaran sbp..aku ke KISAS dan dy ke SMSSI..berpisah..tuh part sedey..aku bukan sedey nak tinggalkan dorang sebab aku tahu kitorang akan berjumpa lagi,tapi sedey sebab terharu ade gak dak kelas yang tangisi pemergian aku..dan ye,aku akui..jarak sedikit sebanyak merenggangkan kami..mmg ade emel,tapi bukan selalu online pon kat asrama..surat?rajin plak aku outing nak post surat..balik kampung nak jumpe pon susah..ade gak la kitorang jumpe kat pasar rabu macam biase..dan share story..

form 5-aku ase kenangan antare kitorang tadela byk sgt..yang aku ngat,reunion kelas,tour raye dgn kawan2 sekelas..tu jep la..

after spm-kitorang masih lagi menulis surat..tapi lebey byk menulis pasal memory lalu..tawaran IPTA,dy dapat UM,nilam puri kat kelantan nun jauh di sana..aku plak,dapat UiTM, puncak alam..tapi bile aku dapat tawaran ke nottingham sehari sebelom mendaftar kat puncak alam,aku pergi ke nottingham..dan sampai sekarang..kitorang still contact each other..

dear crab-dalam bersahabat,biaselah..ade ketawe..menangis..sakit hati..marah..kecewa..gembira..aku happy dgn setiap kenangan yang aku ade dgn kau..dan aku bersyukur sebab ALLAH hadirkan kau dlm hidup aku..dalam diam,sebenarnye byk jugak yang kau ajar aku..dan kalau kau nak tahu,kau ni sebenarnye istimewa dalam hati aku..kau seorang pendengar yang baik,pandai berkate2,pandai bg pendapat dan kau ta judge people..setiap orang ade kelemahan..but i take it in unique way..kau selalu kate yang kau nih ta worth utk dirindui..tapi aku rase worth sayang kau sebagai seorang sahabat yang byk tolong aku..i am sorry kalau tanpe sedar aku ade buat kau tersinggung selame kite bersahabat..dan terime kasih sebab kau still sudi dengar setiap luahan hati aku walaupon kadang2 boring sebab kadang2 aku asyik ckp bende yang same..=)

HAPPY BIRTHDAY DEAR

semoga ALLAH sentiase peluk kau dengan kasih sayang dan redhaNYA di dunia dan di akhirat..hidup baik2! okeh? sayang kau =)

p/s=ouh, aku masey muda lagi rupenye!!>.<

2 reaction:

T_T said...

Bisikku pd Tuhan,
"Lindungilah sahabatku ini..
D setiap langkahnya..
D setiap hela nafasnya..
D setiap kelip matanya..
D setiap degup jantungnya..
Byk yg ingin kupohon dan kuharapkan utk dia tp jika satu sahaja yg dimakbulkan olehMu...Lindungi IMAN d hatinya krn dgn IMAN yg ada, sahabatku pasti SELAMAT d dunia dn akhiratnya....

thanks yu. tharu kot. ngee :')

yuhoney_s said...

thanks to you too..=)

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template