Thursday, 10 March 2011

CHAPTER 57-birthday parti

well, actually tade birthday parti yang dirancang..
it just happen

huh?

kesahnye cam nih, hari isnin tuh kitorang puase..malam sebelum tuh aku ajak kak qyla puase esok dan dan bawak kitorang dinner kat ayam penyet yang sedap lagi menjilat jari..kak qyla bersetuju..

kitorang lagi happy bile tym nak pergi dinner anak pakcik hasanuddin join sekaki ngan keta sendiri..ta perlulah kitorang berenam (kak qyla[driver], mas, laila, dil2, aku dan dun wanna be called siti atau lebih best dipanggil SITI BA(hua3)) berhimpit2 dalam kenari merah milik kak qyla..

sejibik!
aku ngan dil2 naik myvi anak pakcik hasanuddin yang bercermin gelap..yang lain naik kak qyla..

sampai kak sane kitorang order makanan macam biase..sume mintak set A (ayam+nasi+air teh limau ais)..harga..rm8..pade aku worth la sebab SEDAP GILA..sedap sebab ayam dy lembut dan ade SAMBAL BELACAN..pesen orang jawe mmg macam nih..kat uma, bile aku balik ayah aku kene beli cili hari2 walaupon mak ayah aku ade tanam banyak pokok cili..mane taknye,hari2 petik sampai cili tuh ta sempat nak berbunga..-.-'

bile aku petik cili mak aku kate "kober cili mak"..kober tuh dalam bahase jawa..aku ase maksudnye abeh la kot..aku malas nak tanye mak aku ataupon nenek aku sebab masing2 pesen malas nak explen dalam bahase melayu..contohnye

"kober tuh ape mak?"
"KOBER TUH KOBER LA"
-.-"

fine"ing"

berbalik pade ayam penyet tadi..selepas order,aku terase nak membeli burger (pesen orang tamak)..dil2 join sekaki..siti ba 50-50nak beli atau taknak..walaupon telah dilarang oleh laila akhirnye siti ba buat keputusan utk beli..semase membeli burger, aku tengok la kedai cake secret recipe yang berdekatan..mmg mengiurkan sebab da lame gila ta makan kek..=( tapi ta jadik beli sebab kek tuh mahal..tapela..balik uma suh jiran sebelah buatkan..hua3..

then, ayam penyet yang  di order telah tibe bla3..bla3..bla3..

malas citer panjang2..nih sume pengaruh dil2..sile jgn salahkan aku..
lepas makan tibe2 laila kate nak pinjam phone..aku pong bukak beg dan WHOA..ad kek secret recipe!

"happy birthday to you yu"

malas nak citer panjang..so,layan jep la gambar2 yang sempat disnap..

yummy!

dil2 bagi ucapan pendahuluan..anak pakcik hasanuddin dan siti ba khusyuk mendengar..sedangkan yang lain.......
haih..bile lah nak abeh ucapan nih
upacara memotong kek..siti ba kate nampak gedik..well..
laila "weh bagi al aku sket"


sesi suap menyuap..

sesi suap diri sendiri..


ade byk gambar actually tapi ase macam ta sesuai publish kat sini..

time kasih kepade kak qyla dan mas sebab sudi belikan kek dan kawan2 yang same2 meraikannye (skemanye)

ALHAMDULILLAH

KAKI SEMBANG

© CERITERA ET CETERA
Maira Gall