Friday, 6 May 2011

CHAPTER 74 - fake in biology

yeah..hari isnin nih final exam tapi still bole lepak2 lagi bace buku sekadar selak2..ape kes?

sometym aku pernah terfikir, mungkin seronok kalau aku amik engineering dulu..

erk,yu,kau tade cita2 sebenar ke?

aku ade cita2 sebenar..dulu aku nak jadi seorang pakar genetic..tapi penah jep aku pasang impian nak amik engineering..medical engineering atau medical physicist..kalau ade multi cita2 nih senang, masuk lah kat mane2 course pon asalkan minat..malas nak pikir panjang..orang kate, follow the flow..senang citer, semase aku belaja dulu, aku ta penah nak kejar jadik ape2..yang pasti, asalkan aku ley amik, aku amik jep la..sebab pade aku, yang penting adalah, macam mane aku aplikasikan course yang aku amik utk dimanfaatkan kepade sume orang..

tapi bile pikir balik yang engineering nih byk guna calculation..make aku batalkan niat tuh..

kenape tibe2 rase macam seronok amik engineering?

at least kalau amik engineering, tadela aku menjadik seorang mangse PENIPUAN EVOLUSI..

aku pasti ramai tahu pasal evolusi yang dicetuskan oleh darwin..

yang kononnye, manusia itu datang drp beruk..dan binatang2 yang ade kat darat nih dulunye berasal drp air..bile dorang ke darat, tibe2 insang bertukar jadik paru2 yang membolehkan mereka bernafas di daratan..dan byk lagi la..

oh, sungguh mengarut..

kalau korang nak tahu, aku belajar satu lecture tuh semuanya pasal evolusi, sejarah darwin dalam evolusi, imuniti evolusi,  adaptasi binatang yang terpisah secare geografi itu juge evolusi..
kadang2 rase macam kelakar plak belajar due bende yang bertentangan dalam satu subjek..

biology sebenar langsung ta sependapat dengan evolusi tapi evolusi tuh tetap dimasukkan ke dalam biology..

kenape?

semua ini adelah kerja2 mereka yang materialistik dan humanalistik..

so,ape kaitan materialistik dengan evolusi plak?

sebab evolusi menjadikan alam sebagai Tuhan..bukan ALLAH..make, dengan memasukkan evolusi ke dalam subjek biology hari ini, mereka sebenarnye  ingin menjauhkan kite drp ALLAH dengan cuba membuktikan bahawa alam ini terjadi dengan kebetulan..

tapi sains ta pernah langsung membuktikan kebenaran teori mereka..

so,kepade budak2 notts sile2lah rajin2kan diri pinjam buku penipuan evolusi karya harun yahya kat library islamic centre tuh..ye, ianya dalam bahase melayu..that is the best part..

orang lain, sile cari sendiri..haha..

0 reaction:

Follow by Email

 

BingKiSan Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template