Saturday, 14 May 2011

CHAPTER 77-biar susah kat dunia

gurls, im sorry,

can you please tell me why you nak kene pakai seksi2 ketat2 bile keluar rumah? i know, guys are easily attracted dgn you all punye beauty, kulit yang putih melepak dan licin..letah kain sutera pun easily jatuh dr badan macam iklan kaki veet tuh..i myself, sape yang tamo kelihatan kemas dan sedap mata memandang oleh sume orang..it is a kind of, to build confidence dalam diri sendiri bile berdepn dengan sume orang..yalah, mane ade orang pandang tinggi kat orang yang baju comot2, bau badan busuk dan pelik2..

beauty is confidence..

tp, kalau pakaian sgt seksi dan make up tebal2, u all tayang ape sepatotnye tak to attract guy or to make people say "oh, you look gorgeous today", tidak ke korang rase kalau buat relationship dengan orang2 yang macam tu adela fake? yalah, the guys suke kat korang sebab korang punye beauty..nanti kawen anak due tiga muke da berkedut2..your beauty ilang and u all punye laki pun ilang gak..yalah, pada pandangan mereka u all da ta cantik lagi..

and guys,

kalau la u all sume tundukkan pandangan, ta mencari perempuan yang cantik semate tapi mencari hati dan agama yang baik..aku rase tade perempuan nih kat dunia yang nak bersolek2 dan berseksi utk tarik perhatian korang sebab korang ta minat nak jadikan perempuan macam tuh seorang isteri..kan?bukankah perempuan suke berhias utk tarik perhatian lelaki? kalau u all ta suke perempeuan seksi utk djadikan isteri, takdenye perempuan2 nak jadik seksi..

jangan jadik lelaki dayus la guys..u guys sebenarnye ta patot merase bangga apabila orang melihat kecantikan isteri2 korang malah korang sepatotnye rase cemburu..sebab dorang milik korang dan korang jep yang ade hak..

korang punye tanggungjawab lagi berat drp perempuan..janganlah nanti kat akhirat isteri2 korang salahkan korang sebab ta ajar dy utk amalkan islam seperti yang sepatotnye..tak ke mereka orang yang korang sayang tuh last2 heret korang masuk nerake sekali?

biar susah kat dunia asal kat kubur nanti kite dapat rehat yang panjang

penatlah kan kalau kat dunia penat cari harta, kat kubur kene seksa, kat padang mahsyar penat tunggu beribu tahun utk dihisab, dah tuh dicampak masuk nerake pulak..tak ke penat? korang tanak ke nak rase satu rehat yang panjang yang mase tuh ape jep korang mintak sume korang dapat..

korang..aku sayang korang..sebab tuh aku cakap..islam ta pernah menindas..tapi ia adela panduan macam mane kite nak hidup kat bumi nih..

take care..sayang kamu..=)

KAKI SEMBANG

© CERITERA ET CETERA
Maira Gall